Pethő abszolút negyedik

Április 26.
Pályafutása legjobb eredményét érte el Pethő István és Rubóczky Attila a Miskolc Ralin, ahol az Országos Rali Bajnokság abszolút negyedik helyén végeztek. Tették ezt annak ellenére, hogy az egész verseny alatt az autó beállításával bajlódtak, amely az utolsó szakaszokra lett csak jó. Akkor viszont a olyan időket tudott autózni a Dynamic Rally Team párosa, amely biztató lehet a következő versenyeken.

Pethő István: - Nagyon sokat küzdöttünk az autóval, és amikor az egyik gyorsaságin tíz másodperccel megvertek, akkor nagyon elkeseredtem. Már Egerben sem éreztem tökéletesnek az autót, de akkor azt gondoltam, hogy ilyen az N-es, meg az Evo IX-es. Tavaly Balogh Janival egy nagyon jól működő beállítást kísérleteztünk ki, ami nála jól működött, de úgy látszik, hogy nálam nem.

- Az első kör után próbáltunk állítani az autón és a régi A-s beállításaink felé mentünk el. Ez bejött, és minél inkább ebbe az irányba vittük el az autót, annál jobb lett. Az utolsó körre már egész elfogadható volt a beállításunk. Lehet, hogy nem volt még tökéletes, de már elfogadhatóan lehetett vele versenyezni. Mentünk második időt is, ami egy kicsit visszaadta az önbizalmamat.

- Az eredményünk, az ORB abszolút negyedik helyezése, és N4-ben a harmadik hely a körülményekhez képest ragyogó eredmény. Annak ellenére, hogy még csak tanuljuk az N csoportot, negyedikek vagyunk a bajnokságban, aminél jobban nem is kezdődhetett volna az évünk.

- A Salgó Rali előtt szeretnénk egy kicsit tesztelni, hogy ott már ne lehessen az autóra fogni semmit, de nem tudom, hogy mennyire lesz rá időnk. Ha nem, akkor az első gyorsok lesznek a tesztek. Mindenesetre már tudjuk, hogy milyen irányba kell haladni az autóval, úgyhogy abszolút pozitív vagyok.

Rubóczky Attila: - Amit szerettünk volna a versenyen elérni, az megvalósult. Jó időjárási körülmények között versenyezhettünk és dobogó közelében tudtunk autózni.

- Az első nap folyton le akartunk esni az útról. A második nap utolsó körére sikerült jó beállításokat találni. Az a három gyorsasági kárpótolt mindenért. Ezeken saját magunknak adtunk tíz másodpercet. (Pethő) Tyutyu is már-már az A8-as fénykorát idéző gyorsasággal és magabiztossággal közlekedett.

- Ennek az utolsó három pályának az eredménye alapján úgy gondolom, hogy fel tudjuk venni a versenyt az N csoport elejével, és remélem, hogy még sok olyan gyorsaságink lesz, mint a mostani utolsó három volt.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, International Logistic Gateway, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Metrirep Kft, Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Trans Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, "Hunyadi" Zrt, Mobilis 2000 Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft.

Dynamic Rally Team