Hering az A7 és az R csoport élén

Április 26.
Az A7-es bajnokságban és az R csoportos kupában is átvette a vezetést Hering Gyula és Spitzer Gábor. A páros a Miskolc Ralin részese volt a verseny egyik legizgalmasabb kategória harcának, ahol öt R3-as autó vívott késhegyre menő küzdelmet. Hering az első gyorsaságin bealudt, amivel 19 másodpercet veszített, de már az első nap végén átvette a vezetést. Másnap két defektet is kapott, ami miatt végül 3,3 másodperc hátránnyal a második helyen végzett. Két idei második helyezésével azonban így is mindkét bajnokságot vezeti

Hering Gyula: - Nagyon jót vívtunk, talán ez volt életem legjobb versenye. Az első gyorsaságit, szokásom szerint bealudtam és 19 másodperc hátránnyal kezdtük a versenyt. A másodiktól kezdve azonban magamra találtam, és már az első nap végén mi vezettünk.

- Megmondom őszintén jobban szeretek hátulról támadni, és nem elsőnek rajtolni, hogy azonnal lássam a kategóriatársak idejét, de azért ezzel a kis kellemetlenséggel máskor is megbirkóznánk.

- Másnap két defektet is kaptunk. Szerencsére mind a kettőt a pálya vége felé, ezért két-két és fél kilométert jöttünk defekttel. Az elsőt egy levágás után, amikor visszajöttem az útra, kaphattam, a másodikról fogalmunk nincs. Másodszorra a célban fel is robbant a gumink, ami egy kicsit megijesztett minket, hogy vége a versenyünknek, de szerencsére csak látványos volt a rombolás, nem súlyos.

- Akkor egy kicsit el voltunk keseredve, de végül egy nagyon jó versenyen lettünk másodikok. Az első öt R3-as autóval nagyon komoly csatát vívtunk, amiért még ezt a második helyet is szép eredménynek tartom.

- Az viszont mindenért kárpótol bennünket, hogy vezetjük az A7-es és a R csoportos bajnokságot is. Már most nagyon készülünk a Salgó Ralira. Természetesen szeretnénk nyerni, annál is inkább, mert Egerben megnyertük a szlovák értékelést, és most is szeretnénk a pontjainkat gyarapítani a szlovák bajnokságban is.

Az Országos Rali Bajnokság A7-es kategória bajnokság állása*:
1. Hering-Spitzer 16, 2. Kőváry-Szentiványi 12, 3. Janzer-Nyirfás 10, 4. ifj. Kanyik-Demjén és Holczer-Gáll 6, 6. Veszprémi-Alacs és Lévai-Schweighardt 5

*nem hivatalos

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Spizter Gábor