Eger Rallye után Miskolcon is abszolút 3. helyen végeztünk

Április 27.
Ifj. Érdi Tibor: A hétvégi versenyen sajnos a teljesítményünk elmaradt az Egrben nyújtotthoz képest. A pénteki prólóg látványosabbra sikerült mint szerettük volna, furcsa volt világosban körözni a salakpályán és csúszósabb is volt a talaj mint amire számítottunk.

Szombaton óvatosan kezdtünk, de az első körben hasonlóan mint Egerben szerettünk volna gyorsaságit nyerni, ez elmaradt ráadásul az időeredmények sem voltak túl fényesek... Mi ketten Zolival jól éreztük magunkat a kocsiban, bár nem az én stílusomban versenyeztünk .Az Angol mérnök kérése alapján más beállítással kezdtünk versenyezni, próbáltunk íven autózni amit élveztem és biztonságosnak is találtuk navigátorommal Csökő Zolival. A szombati napot abszolút 3. helyen zártuk amit jó helyezésnek kell megítélni, de a stopper óra nem volt a barátunk. Vasárnapra állítottunk a Subaru WRC-n puha gumikkal rajtoltunk el,de az időnk nem változott, sőt a puha gumink elfogyott.. A szervíz előtti utolsó gyorson egy lassitót telibe találtunk ami rontott az autó esztétikáján és a futóművünk is elállítódott. Spiciék próbáltak utólérni bennünket a 4. helyről.

Vasárnap 1.06 mp et kellett volna ledolgozniuk velünk szemben .Éreztük hogy meg tudjuk védeni a 3. pozícionkat így az utolsó körre vissza állítottuk az egerben használt futómű értékeket és a mérnökünk javaslatára a saját úgymond keresztbe menős stílusomban folytattuk a versenyzést . Az idők valamellyest javultak,de még mindig nagy volt a külömbség. végül 3. helyen zártuk a miskolci viadalt. A verseny végén kiértékeltük a teljesítményemet a mérnökünkel és arra jutottunk hogy most én voltam lassabb mint Egerben.A grafikonok szerint a SUBARU WRC jól működött a motor ugyan olyan erős volt mint egerben, müszakilag semmilyen problémánk nem volt a verseny alatt amit köszönjünk a Korda Team-nek. A Bronz érem is fényesen csillog ebben az erős mezőnyben és értékes pontok ezek amit a hétvégén szereztünk az év végi pontversenyben még jól jöhetnek, de ha a bajnokságot szeretnénk megnyerni akkor versenyt kell nyernünk!!!

Köszönjük a Támogatóinknak a lehetőséget, hogy versenyezhetünk a bajnoki címért és köszönjük a Korda Teamnek, hogy ilyen profi autóval indulhatunk.

Érdi Rally Team