Ábrahám megőrizte első helyét az N3-as bajnokságban

Április 26.
Sokáig az N3 második helyén autózott Ábrahám Zoltán és Tóth Gábor, amellyel a kategória legjobb benzines autóval versenyző párosai voltak. Az utolsó előtti gyorsaságin azonban egy defektnek köszönhetően közel egy percet veszítettek, a parc fermébe vezető úton pedig egy sarokkal korábban kanyarodtak be, ami útvonal elhagyást jelentett és húsz másodperc büntetést kaptak érte. Így végül az N3 harmadik helyén végeztek, a bajnokságot azonban Egri győzelmük után továbbra is vezetik.

Ábrahám Zoltán: - Kalandos volt már a versenyre való lejutásunk is. Az autó, amivel mentünk, elromlott, úgy kellett értünk lejönni, hogy odaérjünk a gépátvételre. A szervizbuszunkon pedig a kardántengely tört el, úgyhogy egész pénteken azt javították a fiúk.

- A verseny jó volt, Hibján Jocival küzdöttünk egymással, egészen addig, amíg ki nem esett. A turbódízel Opel ellen nem tudjuk felvenni a versenyt, az szerintem nem N3-ba való autó. Így csak a második helyért versenyezhettünk. Ez elég nagy előnnyel meg is volt, amíg az utolsó előtti gyorsaságin nem kaptunk defektet. Azzal visszaestünk a harmadik helyre, de az utolsó gyorsaságin visszavettük a második helyet.

- A céldobogó után, a parc fermébe tartva egy sarokkal korábban fordultunk be, ami útvonal elhagyásnak számít, húsz másodperc büntetést kaptunk érte, amivel végül harmadikok lettünk. Jó lett volna még az a két pont, de az N3-as bajnokságot így is vezetjük. A Salgó Ralin mindent el fogunk követni, hogy megőrizzük ezt a helyünket.

A csapat együttműködő partnerei: GP Batteries, LLP Budapest Kft, Absolut pyro Kft, My audio, Toyo Tires, Kitcar auto Kft, RHS Kft.

Ábrahám Zoltán-Tóth Gábor