Ezüstérem Miskolcon

Április 26.
Zökkenőktől nem mentes, de mégis nagyon jól sikerült versenyt tudhat maga mögött a Synergon Turán Motorsport versenyzőpárosa. A Turán Frigyes - Zsiros Gábor duó a második helyen zárta a Miskolc Rallyt.

”Nagyon jó verseny volt, elégedettek vagyunk a saját teljesítményünkkel és az autóéval is!” – így összegezte a 16. Miskolc Rallyt Turán Frigyes, a Synergon Turán Motorsport csapatának pilótája nem sokkal a célba érkezés után.

A páros azonban nem csak élményekkel gazdagodott, de kihívásokban sem szenvedett hiányt. Frici és Gábor tényleg keményen megdolgoztak az előkelő helyezésért, a technika ördöge ugyanis most is ott ólálkodott Friciék körül: az első versenynapon a motor meglazult jeladó csatlakozója hozta rá a frászt a versenyzőkre, vasárnap pedig Gábor hangja, majd a Peugeot váltójának ötödik fokozata adta meg magát. Az első gikszert Frici rögtön hárította, a másik két probléma már több fejtörést okozott. Gábor hangja nélkül Frici néhány szakaszon fejből autózott, de így is remek időket futottak. A váltó ötödik sebessége az utolsó három gyorsasági előtt mondta be az unalmast. A szervizparkban komplett váltó-cserét kellett végrehajtani. A beavatkozás miatt Frici és Gábor késve rajtolt, amiért 30 másodperces büntetés volt a „jutalmuk”. De az új alkatrész „beültetése” után a Peugeot és ezzel a fiúk új erőre kaptak és újabb nagyszerű időket produkáltak a hátralévő gyorsasági szakaszokon.

"Tudomásul kell venni, hogy ez egy technikai sport, a hiba lehetősége mindig megvan. Igen, a Peugeot 307 WRC is meg tud hibásodni, de ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a Bozian Racing Teamtől kapott autóval. Az új váltóval úgy muzsikált, ahogy azt vártuk tőle: tökéletesen. 1,6 másodperces hátrányban voltunk az első helyen befutókkal szemben, a mögöttünk lévőktől viszont biztonságban érezhettük magunkat, így szerencsére a negatív idő semmit nem nyomott a latba ” - summázta Frici.

”Az egri malőr után nagyon jól esett ez a miskolci második helyezés, de persze bőven van mit ledolgoznunk a következő versenyeken. A Salgó-Mátrának is ennek szellemében vágunk neki májusban, az autóban és bennünk is van még tartalék. Nem is kétség, egy makulátlanul működő autót kapunk vissza, s teljes erőbedobással foghatunk hozzá a további farigcsáláshoz!

Synergon Turán Motorsport