Lendületben...

Április 26.
Az elsőtől az utolsó gyorsaságiig vezetve nyerte a Miskolc Ralit Herczig Norbert és Baranyai László. A Subaru Rally Team Hungary párosa rögvest az első szakaszon abszolút időt autózott az Aimont Racing által felkészített Subaru Impreza WRC-vel, sőt szombaton megnyerte a gyosaságik felét, azaz hatból három gyorson volt a legsebesebb.

Fél távnál majd félperces előnyt könyvelhettek el, amit a zárónapra rendelt hat szakaszon kellett beosztani. Herczigék ezt megvalósították, mi több, túlteljesítették, mert még egy részsikert jegyeztek a 9. gyorsaságin. Herczig pályafutása harmadik, míg navigátora élete első abszolút futamgyőzelmének örülhetett, ráadásul a bajnoki pontversenyben is az élre álltak. Ez még a pilótának is új érzés.

Herczig Norbert: "Sikerült a gyorsulás, amit a verseny előtt elterveztünk. Már az első gyorsaságin elkaptuk a fonalat, ugyanakkor szombaton végig nagy meccsek voltak. A második napon az volt a feladat, hogy taktikus versenyzéssel megtartsuk az előnyt, és ez sikerült. Nagyon jó volt, hogy már az elején gyorsak tudtunk lenni, mondhatni alaposan belehúztunk. Jól sikerültek a Subaru beállításai, nem kaptunk defektet, és úgy gondolom sokat fejlődtem abban, hogyan kell átmenni a felhordós részeken. Még ízlelgetem, milyen vezetni a bajnokságot. Úgy érzem megérdemeltük azt a sikert, és természetesen nagyon boldogok vagyunk. Kell-e ennél több?!”

Baranyai Lászlónak ez még csak a második futama Herczig Norberttel, de az együttműködés több mint gyümölcsöző. Egerben nyitásként második hely, most pedig győzelem. A navigátor 13 éve kezdődő pályafutásának egyik csúcsára ért, noha megvalósítandó álmok nyilvánvalóan akadnak még.

Baranyai László: "A csütörtöki teszten egy apró elektromos hiba hátráltatott bennünket, de a csapat gyorsan orvosolta a problémát. Miután meglelték a „bűnös” kábelt, az Aimont Racing szerelői komplett kábelköteget rendeltek a Prodrive-tól, melyet kicserélve az autó újra tökéletesen muzsikált. Az olaszok hibátlan, újfent tökéletes autót biztosítottak a versenyre. Szerintem vízválasztó volt az első szakasz, ennek a megnyerése olyan lökést adott, amitől beindultunk. A lendületet átmentettük vasárnapra is, sőt az utolsó körben már spóroltunk is. Előnyünk tudatában nem volt értelme tovább forszírozni a tempót, arra törekedtünk, hogy megtartsuk a biztos előnyt. Úgy gondolom, mindenki 100 százalékon teljesített, ennek köszönhető a siker.”

Subaru Rally Team Hungary