Herczigék még gyorsulnának

Április 20.
Remek kezdés után jöhet a folytatás, azaz a Miskolc Rali Herczig Norbert és Baranyai László számára. A Subaru Rally Team Hungary párosa az idénynyitó Eger Ralin a nagyszerű második helyet szerezte meg. A fiúk túl vannak a pályabejáráson, és leszögezhető: ismét nehéz, kiélezett versenynek néznek elébe.

"Éppen úgy, mint az elmúlt évben, most is sok kilométert mentünk. A pályák ugyanazok, mint tavaly, tehát szombaton és vasárnap ismétlődik a kijelölt három szakasz, csak más-más irányba kell teljesítenünk. Így aztán a szombati első tréningen csak az egyik irányba, vasárnap pedig éppen csak az ellenkező irányba közlekedhettünk. A rendező mindenekelőtt a biztonságot tartotta szem előtt, nehogy baleset legyen az esetleges szembeforgalom miatt. Lacival jól feldolgoztuk a pályákat, és tudjuk, hol vannak a kritikus részek. Nehéz verseny előtt állunk, mert sokféle aszfalt van az úton. Azonos gyorsasági szakaszon belül előfordul, hogy háromféle aszfalttal találkozunk, de hát pont ettől lesz izgalmas egy viadal. A tél nem javított az utak állagán, de tény, a rendező próbálta javíttatni a kátyús részeket, úgyhogy a gyorsaságik alkalmasak a versenyzésre” - foglalja össze a tréningen gyűjtött tapasztalatokat Herczig Norbi.

A 2005-ös fejlesztésű Subaru Impreza WRC kisebb felújításon esett át a két futam között. Az autót felkészítő olasz Aimont Racing mindent megtesz azért, hogy ismét hibátlan versenygépet adjon Herczigéknek.

"Az autó súlypontján, és súlyozásán változtatnak, más lengéscsillapító, más rugó, és más stabilizátor kerül a Subaruba. Ettől azt reméljük, még gyorsabb lesz az autó, és úgy gondolom, mi is tudunk még egy kicsit gyorsulni. Maradt még pár kilométerünk az előző tesztről, mivel az első futam előtt nem használtuk el a megállapodásban szereplő tesztkilométereket. A guminyomás beállításában nagyon sokat fejlődtünk, és csütörtökön, az újabb teszten még találhatunk valami pluszt, ami a versenyen kamatozhat” - mondja Norbi.

Az esélyekről - az első futamból kiindulva - nehéz biztosat mondani, mert Egerben a gyorsasági szakaszokon nagyon kis különbségek választották el egymástól az élmezőny tagjait. A pilóta mindenesetre optimista.

"Az már Egerben kiderült, hogy erős a mezőny. Szoros meccs volt, időnként tényleg csak tizedek voltak a versengő párosok között. Az első futamon több szakaszgyőzelmet is arattunk, ami alapvetően bizakodóvá tesz bennünket és a csapatot. Egyet ígérhetek: ismét támadni fogunk!”

Az SRTH „legénysége” idén is sok szeretettel várja a rali rajongókat egy kötetlen beszélgetésre, a Miskolc Plaza bevásárlóközpontba, ahol 2009. április 23.-án 19 óra 30 perckor közönségtalálkozót tartanak.

Subaru Rally Team Hungary