Ifjabb Tóth választott

Április 17.
Immár tény: a Peugeot-Total-Hungária Rally Team ifjabb Tóth János, Patkó Gergely, Peugeot 207 S2000 összeállításban áll rajthoz a jövő hét végi rali országos bajnoki futamon.

A hétszeres abszolút bajnok nem sokkal a miskolci pályabejárás előtt választotta ki a navigátorát, aki maga is rutinos a „szakmában”, hiszen abszolút bajnok volt másodosztályban (2003) és kategóriabajnok az első osztályban (N2-es géposztály, 2004).

S hogy miért esett éppen rá a választás?
- Már korábban is beszélgettünk Gergővel arról, hogy esetleg beülne mellém, de nem volt rá lehetőség, hiszen mindig volt navigátorom - mondta ifjabb Tóth - Tagai Robival nagyon jól tudunk együtt dolgozni, de ő a jövő hét végén az argentin világbajnoki futamon vesz részt, adódott tehát a lehetőség, hogy kipróbáljuk, miként tudunk együtt dolgozni Gergővel. A személyes szimpátia mellett többek között azért választottam őt, mert a "szakmán belül” nagyon jó véleménnyel vannak róla.

Az elvárásairól ifjabb Tóth elmondta: nincsenek extra igényei.
- Az a lényeg, hogy legyen nyugodt, hogy semmiképpen se vegye át az én versenydrukkomat, feszültségemet - folytatta a Peugeot 207 S2000 pilótája. - Tudom, hogy nincs két egyforma ember, de jó lenne, ha legalább olyan alázattal állna az ügyhöz, mint én... Ja, és foglalkozzon a versennyel, ha bármilyen kérdés felvetődik menet közben, tudja a választ. Szóval legyen profi.

Magas elvárások, s természetesen kihívást jelentenek Patkó Gergely számára, aki meglehetősen sűrű két napon van túl, ennek ellenére minden harmadik mondata az, hogy „Nagyon örülök...”

- Nem tudom, felfogtam-e már teljesen, hogy Janival fogok versenyezni - vallotta be a navigátor, aki korábban Zsolt Dániellel tépdeste a babérokat, szintén Peugeot-val. - Szerda délután hívott fel, s azóta nem sok időm volt gondolkodni, mert sportorvosi engedélyt kellett intézni, illetve ráhangolódni a versenyre. Megnéztem néhány belsőkamerás felvételt, hogy milyen itinert diktál (egyszerűt, érthetőt...), hogy mit vár a navigátorától, mert fontos, hogy pontosan azt tudjam nyújtani. Azt már most látom, hogy nagyon gyors lesz, de remélem, nem szerez majd meglepetést és meg tudok felelni a kihívásnak, amit ez a feladat jelent.

Peugeot Total Hungária Rally Team