Új navigátorhoz új autó dukál - Turán Frigyes újra Peugeot-ba ül

Április 15.
Új autóban folytatja az idei rally szezont a Synergon Turán Motorsport versenyzőpárosa Turán Frigyes és Zsíros Gábor. A pilóta és navigátora Miskolcon már egy vadonatúj Peugeot 307 WRC-vel áll rajthoz. A bivalyerős, 2009-es specifikációjú kocsival minden adott, hogy az idény-nyitó egri futamon elszenvedett fiaskó után újra Turánék álljanak a dobogó legtetejére

Az autó új, ám az elán a régi: Turán Frigyes és Zsíros Gábor az egri futamon elszenvedett kudarcot kiheverve hatalmas izgalommal és elszántsággal indul neki a bajnokság második futamának, hogy az új autó volánjánál ülve maguk mögé utasítsák a rally mezőnyét.

Az április eleji Eger Rally után - amikor is a remek első gyorsaságit követően élesben az autó meghibásodása miatt a negyedik gyorsasági céljában kénytelenek voltak feladni a versenyt - nem sokat rágódtak a döntésen, az eset miatt azonnal óriási munkába kezdtek: a Bozian Racing Teammel együttműködve, április 24-én már új kocsival, a Peugeot 307 WRC-vel vágnak neki, hogy megszorongassák a többieket Miskolcon.

- Nagyon jó volt a múlt év, úgyhogy kifejezetten pozitívak az érzéseim. Fantasztikus volt az autó, a kiszolgálás, a háttér. Soha nem kellett izgulnunk az autó miatt, vagy a csapat felkészültsége miatt. Letisztult a szerepem, 100 százalékban a vezetésre tudtam koncentrálni - mesélt tavalyi élményeiről Turán Frigyes. - A támogatóinknak köszönhetően megvalósult az álmunk, hogy újra Peugeot-val versenyezzünk. Mostantól nincs más dolgunk, csak a Magyar Bajnoksággal foglalkozni, s azzal, hogy minél jobb helyezést érjünk el.

Erre pedig a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) - engedélyével bíró, 2009-es specifikációjú gépcsodával minden esélyük megvan. A tavalyi jó tapasztalatokra építve a Synergon Turán Motorsport versenyzőpárosa most is a Bozian Racing Teammel folytatott tárgyalásokat. A jó kapcsolatra alapozva újra sikerült megegyezniük a nagy múltú francia csapattal: Turánék a Peugeot 307 WRC legfrissebb verziójába ülhetnek bele. A régi-új márkával és új navigátorával Turán Frigyesnek, a rendkívül eredményorientált és motivált versenyzőnek minden esélye megvan, hogy a szezon végén ő vigye el a pálmát. Azzal együtt, hogy navigátora, Zsíros Gábor csak nem rég óta mondja az itinert, a páros olyan remekül működik együtt, mint majd remélhetőleg a 307-es legújabb példánya velük.

Synergon Turán Motorsport