Egyelőre minden a terv szerint halad

Április 10.
Lezajlott a derecskei szervizközponttal megrendezett Bomba Energy Drink Kupa első versenynapja. Délelőtt még a gépátvételek zajlottak, majd egy rövid összekötő után a versenygépeket beállították a Berettyóújfalun található rajtelőkészítő parc fermébe. A szervezők ott tartották meg a versenyzői eligazítást is, ahol felhívták a figyelmet a rendkívül gyors szakaszokra, illetve a két éve tartó helyi vadásztilalomra, ami a vadak hirtelen felbukkanását eredményezheti.

A mai napra két szakaszt írtak elő a verseny szervezői, melyek közül az első Nagyrábé falucskát érintette és 20,38 km hosszú volt, a második pedig a derecskei szervizpark közelében húzódik 12,14 km hosszan. A pályák nagyon hosszú nyílegyenes részekből állnak, amelyeken a résztvevők kihozhatják gépeikből a maximumot, azonban ravasz kanyarokkal és fordulókkal tarkították, ami a képletet már kissé bonyolítja.

A Szalay Dakar Team mindhárom egysége elégedetten zárta a napot. Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opel Antara RR-rel remekül teljesített, az első szakaszon elért harmadik hely után a másodikat megnyerték, így összetettben a 2. helyen tanyáznak. Bunkoczi Laci boldogan konstatálta az eddigi helyezésüket, melyen reményei szerint csak javítani fognak. "Már majdnem fülig ér a szám, szuper volt ez a nap, Balázs ment, mint a golyó. Az első szelektíven kisebb problémáink voltak, de a következőre már stílust váltottunk. Holnap pedig támadunk!"

A Galambos Tamás-Rónai Péter duó a csapat régi Opel Antara RR autójával indult a versenyen, összetettben pedig a 13. helyen áll. A pilóta óvatosan vezetett a mai szelektíveken, még szoktatta magát a járműhöz. "Egyelőre minden rendben, amit így ismeretlenül tudtunk, úgy érzem, kihoztuk magunkból és az autóból. Ezen a hétvégén elsősorban nem eredményt szeretnénk elérni, a célunk inkább a versenyben maradás és az, hogy megszokjuk a paripát."

A Dakart is megjárt kis fehér Antara fedélzetén a Somfai Imre-Somfai Mátyás apa-fia páros versenyzik, akik elmondásuk szerint boldogságban úsznak az eredményük és az átélt élmények ismeretében. A páros ugyanis még egyáltalán nem vett részt hasonló versenyen - sem együtt, sem pedig külön. "Nagyon élveztük a versenyt, tetszik a pálya, a szerviz, az egész verseny. Tény, hogy az itinerrel csak tegnap ismerkedtünk meg, így ma csak úgy repültek körülöttünk a lapok. Azt hiszem, amiért idejöttünk, azt már meg is kaptuk, Balázsnak köszönettel tartozunk, hogy átadta nekünk hétvégére ezt az autót. Reméljük, a holnapunk is hasonlóképpen sikerül majd." - nyilatkozta a pilóta, aki a 14. helyről várhatja a reggeli rajtot.

Szalay Dakar Team