Cél: az első hely!

Április 9.
Izgalmasnak ígérkezik a Húsvét hétvégéjén megrendezésre kerülő Bomba Energy Drink Kupa, mely a magyar Tereprali Bajnokság első futamaként nyitja meg az idei versenyévadot.

A nevezők között összesen 20 autót, 13 quadot és 2 motorost számlálhatunk, melyek első megmérettetésére a holnapi gépátvételeket követően 13:30-tól kerül sor. A Szalay Dakar Team versenyzőinek létszáma és gépparkja egyaránt bővült, a hétvégi versenyen három Opel Antara RR sorakozik fel a rajtvonalnál. Szalay Balázs és Bunkoczi László mellett a csapat másik két Opel Antara versenyautójával a Somfai Imre-Somfai Mátyás és a Rónai Péter-Galambos Tamás kettősök indulnak.

A verseny három napig tart majd, három különböző pálya váltja egymást. A résztvevők pénteken Nagyrábén és Derecskén egy 20 km és egy 22 km hosszúságú szelektíven mérik össze tudásukat, szombaton négy szelektív vár a mezőnyre (20-80-20-80 km), vasárnapra pedig újabb három szakaszt, két 22 km-est és egy 80 km-est szabtak ki a szervezők.

A csapat Szalay-Bunkoczi kettőse a tavalyi évet az Italian Bajával kezdte, amelyet az 5. helyen zártak, utána pedig megnyerték a soron következő magyar bajnoki futamot. Idén az Italian Bajat a 4. hellyel kipipálták, kérdés, hogyan alakul a magyar futam. Szalayék magabiztosan indulnak neki a versenynek, a pilóta optimistán nyilatkozik: "Márciusban az olasz Bajan kisebb problémáink adódtak, ennek ellenére remek eredményt értünk el, amit tudtunk, kihoztunk a teljesítményünkből. Most úgy érzem, minden összeállt és sikerül bizonyítanunk az derecskei versenyen. Szeretnénk az első helyen végezni és mindent megteszünk majd azért, hogy összejöjjön."

Szalay Dakar Team