Béres Józsi Ózdon menne félpénzen

Április 9.
A szlovák bajnok egészen biztos, hogy ott lesz az RTE szezonnyitójának Ózdi prológján, de még az sem kizárt, hogy másnap a mezőnyben is rajthoz áll. Joskóval beszélgettünk.

Szia Jóskó. Mesélj nekünk kicsit, hogy érezted magad Egerbe?

- Nagyon jó verseny volt! A szervezők idén is remek versenyt hoztak össze, jó pályákkal és fantasztikus közönséggel. Amit picit sajnálok, hogy a pályák a mi autónknak kicsit gyorsak voltak, így Asival nem tudtuk felvenni a versenyt.

Idén is maradtál a Szuper 2000-nél, de a Fiatot Peugeot-ra cserélted. Mekkora a különbség a két autó közt?

- Szinte semmi. A két autó nagyon egyforma, ami a Peugeot mellett szól, hogy alul picit nyomatékosabb a motorja, sok helyen egy sebességi fokozattal feljebb tudok elfordulni. Egerben az volt a gond, hogy a mi végáttételünk 170 km/h-s végsebességre képes, ami ezeken a tempós pályákon több helyen is nagyon kevés, a Mitsubishik itt előnybe vannak.

Egy héten belül másodszor is Magyarországra érkezel, a hétvégén Ózdra, a Rali Túra Egyesület idei első állomásra, a Suzuki Kaiser Ózd Rallyra látogatsz.

- Mivel nagyon szeretek Magyarországon versenyezni, örömmel teszek eleget a szervezők kérésének. Az eredeti terv szerint édesapámmal teszünk pár kört a prológon, Ő egy B csoportos Audival, én pedig egy Lada VFTS-sel.”

Ha jól értem akkor már van egy másik terv is!?

- Igen, a Korda Racing csapatvezetőjétől, Korda Eriktől kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot, Répás Zoli barátommal egy A csoportos Mitsubishi Lancer EVO VII-essel a versenyen is rajthoz állhatnánk. Mondanom se kell, mindketten nagyon szeretnénk mezőnybe menni, azonnal beindult a telefonálgatás, de sajnos van még egy apró rés a költségvetésen, úgyhogy most szponzorokat keresünk. Nincs szó hatalmas összegekről, de ha nem tudjuk előteremteni, akkor nem tudunk rajthoz állni

Azért a neved egy dologra mindenképp garancia, a közönség nem fog unatkozni a pálya szélén. Gondolom, ha valaki e sorokat olvasva jelentkezik, nem kell visszautasítanod?

- Semmilyen kötöttségünk nincs, a csapatom is örült a lehetőségnek de sajnos most nem tud támogatni. Minden segítséget örömmel veszünk, azt hiszem egy jó reklámlehetőséget tudunk biztosítani a támogatók számára, bízunk benne, hogy látnak bennünk fantáziát és egy jó szerepléssel meghálálhatjuk bizalmukat.

Jóskó, mi nagyon szurkolunk, hogy ott lehessetek a rajtnál és magunk részéről annyit tudunk segíteni, hogy aki hozzánk hasonlóan fantáziát lát bennetek és lehetősége van támogatni részvételetek keressen meg minket, az alábbi elérhetőségeken:

e-mail: frigyes.szanto@rallysport.hu
Tel: 06-20 922-5599

Fri