Portugál Rally 3. nap: Loeb, Hirvonen, Sordo

Április 3.
Terv szerint halad kitűzött célja felé Sebastien Loeb, megőrizve százszázalékos teljesítményét Portugáliában is bezsebelte a győzelemért járó 10 pontot.


Sebastien Loeb

Loeb a Portugál Rally második napjának még az abszolút harmadik helyről vágott neki, de sejthető volt, hogy sokáig nem marad ott. Sebnek szombaton két gyorsra volt szüksége hogy elfoglalja az első helyet, és mivel a nap valamennyi gyorsaságiját megnyerte, félperces előnnyel vághatott neki a befejező nap hat gyorsaságijának. Seb még a befejező nap első felében sem vette el, a nap első felében kilencre növelte sorozatban megszerzett szakaszgyőzelmeinek számát. Félperces előnyét a célig megőrizve szezonbeli negyedik és pályafutása 51. futamgyőzelmét ünnepelhette Portugáliában.


Mikko Hirvonen

Hogy mire ment volna körmönfont taktikájával és a Subaruval Marcus Grönholm már nem tudjuk meg, a visszatérő kétszeres világbajnok ugyanis a szombati első gyorson lezúzta az S14-es Imprezát. A dobogó két kiadó helyéért így Mikko Hirvonen és Dani Sordo mérkőzött meg egymással, úgy a szombati nap feléig, Hirvonen ugyanis eddigre intézte el spanyol ellenfelét. Mikko sorozatban harmadszor szerezte meg az ezüstérmet, Loebbel szembeni hátránya azonban már négy futam után 10 pont.


Dani Sordo

Ami nem sikerült Latvalának, sikerült Sordónak, a Citroen spanyol versenyzője magabiztosan gyűjtötte be a harmadik helyet, amivel a Citroen komoly előnyre tett szert a Forddal szemben. A negyedik-ötödik helyen a norvég testvérpár érkezett célba a megszokott Citroen-Ford erősorrend szerint, elől Petter, aki így továbbra is százszázalékos pontszerző Citroenjével. A Solberg fivérek a bajnokságban is ugyanitt tartanak, azonos pontszámmal foglalják el a negyedik-ötödik helyet. A folytatásban is maradunk a norvégoknál, a triumvirátus harmadik tagjaként Mads Ostberg futott be Subarujával az abszolút hatodik helyen. Talán maga Federico Villagra sem hitt abban a rali harmadik gyorsaságija után, hogy két ponttal gazdagabban térhet haza a világbajnokság negyedik állomásáról, az argentin versenyző az abszolút 14. helyről kapaszkodott fel a hetedikig. Írország után újfent pontot szerzett Khalid Al-Quassimi, az Emirátusokbeli versenyző az abszolút nyolcadik helyen érkezett célba.

Hatalmas, több mint hatperces előnnyel nyerte a Junior WRC-t a lengyel Michal Kosciuszko, a lengyel fiú Kevin Abringet és Hans Weijs közt foglalhatta el a dobogó legfelső fokát.

Hazai győzelemmel ért véget az N Csoportos Világkupa portugál fordulója, Patrik Sandell győzelmi sorozatát az E9-es Mitsubishivel száguldó Armindo Araujo törte meg. A második helyre a Juniorok közt is érdekelt Martin Prokop érkezett, a bronzérmet pedig a norvég Eyvind Brynildsen nyakába akasztották.

Fri