Hering a magyar bajnokságban második, a szlovákban első

Április 5.
Bejött a babona Hering Gyulának és Spitzer Gábornak a szezonnyitó Start Autó-Eger Ralin, ahol a páratlan évek sikerei tovább folytatódtak a számukra, és az A7-es kategória második helyén végeztek. Miután a verseny a magyar mellett a szlovák bajnokságba is beszámított, Hering a szlovák bajnokságba is nevezte, amelyben az A7-es kategória első helyén végzett.

Hering Gyula: - Nagyon munkás versenyen vagyunk túl. Nagyon örülök a magyar bajnokságban megszerzett (A7-es kategória) második helyezésünknek és a szlovák bajnokságban elért győzelmünknek. Ez utóbbi volt a legnagyobb meglepetés a számomra, miután a csapatom a tudtom nélkül nevezett be minket a szlovák bajnokságba is. Ezt most vezetjük, úgyhogy, ha haza érek, meg is nézem gyorsan a szlovák versenynaptárt, és lehet, hogy indulunk ott is pár futamon.

- A verseny elején nem gondoltam volna, hogy ilyen jó eredményt érünk el. Már a rajtdobogóról legurulva elfogyott a benzinünk. Az első gyorsasági harmadik kanyarjában egy kicsit sok lett. Megfogtuk, de onnantól kezdve elég kesze-kusza napunk lett. Új hangosításunk van az autóban, ami két gyorsaságin keresztül nem működött. Aztán a HANS-szal vertem le a fékerő szabályzót, ami miatt ezt nem tudtuk használni. Utána a kuplung rakoncátlankodott. A rajtnál beraktam egyesbe, és kinyomott kuplung mellett gurult előre az autó. A nap végén kaptunk még egy defektet is, úgyhogy nagyon elfáradtunk.

- Másnap az első gyorsaságin teljesen magunkra találtunk, még a kuplung is megjavult. Tudtunk kategória első időt is menni. Az első napi problémákkal együtt ennél jobb szezonkezdésben nem is reménykedhettem volna.

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, Gép és Daru Kft, SL Group,Agro-Transit 2000 Bt, Rutin Acélívű kapcsolat, Gépszer, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consulting Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt.

Hering Gyula-Spitzeg Gábor