Veszélyben Latvala helye

Április 3.
A Portugál Rally negyedik gyorsaságiján bemutatott bukásának köszönhetően komoly veszélybe sodorta állását Jari-Matti Latvala a Ford gyári csapatánál.

Kezd betelni a pohár Malcolm Wilsonnál, a Ford gyári csapatának vezetője egyre nehezebben viseli Latvala hibáit. A finn pilóta az idei négy versenyből csupán egyetlen egyszer végezett dobogón, a másik három versenyen bukásainak köszönhetően csak a Szuper Rally szabályoknak köszönhetően maradhatott versenyben.

"A baleset egy beláthatatlan kanyarban történt, ezután egy lassú kanyar következett, úgy terveztem hogy akkor kezdek fékezni amikor meglátom.” -mesélte Latvala a wrc.com-nak.” Sajnos túl gyorsan érkezetem, megütöttem a partoldalt, átrepültem a másik oldalra és zuhantunk le a szakadékba. Tudom, hogy nagyon nehéz helyzetbe hoztam csapatom, a Fordnak nagy szüksége lett volna egy jó eredményre, hogy harcba maradjunk a Citroennel, és én is ezt szerettem volna, de sajnos túl sokat estem, nehéz helyzetbe hoztam a csapatot. Malcom most azon töpreng hogyan tovább, a jövő most nyitottabb lett."

Csalódottságát Malcom Wilson sem rejtette véka alá. ”Ebben a pillantaban nagyon nehéz bármit is mondani, de át kell tekintenünk a kialakult helyzetet.”-mondta. ”Katasztrofális a szezonkezdetünk, évek óta a legrosszabb. Tavaly változtattunk picit a csapatfelállásunkon, Francois Duval kapott lehetőséget pár versenyen, azt hiszem most is valami hasonlóra lesz szükségünk. Kipróbáltunk pár dolgot Jarival a teszten, például változtattunk az itinerén, de most már másra van szükség. Nem lenne helyes most itt helyben döntést hozni, most Mikko-ra összpontosítunk, a verseny után le kell ülnünk átbeszélni a dolgokat. Az biztos, hogy Argentínában még a tervek szerint állunk fel, meg kell győződnöm a képességeiről. Remélhetőleg előbb-utóbb megtaláljuk a jó megoldást.”

Az biztos, Latvala nincs könnyű helyzetben, hisz Sebastien Loebnél kell, hiba nélkül, gyorsnak lennie.

Fri