A Peugeot nem tér vissza VB-re

Április 1.
Hiába az övék a jelenlegi legsikeresebb S2000-es autó kizárt, hogy a Peugeot gyári csapattal visszatérjen a világbajnokságra.

Az FIA szabálymódosításainak köszönhetően 2010-ben már a szuper 2000-es gyártók is nevezhetnek a márka-világbajnokságra a WRC-sek mellett. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezzel az IRC sikercsapata, a Peugeot is visszatérne a világbajnokságra, sőt! Olivier Quesnel a PSA sportosztályának vezetője, egyenesen kizárja ennek lehetőségét. "A PSA (a Citroen és Peugeot tulajdonosa) álláspontja szerint házon belül csak egyetlen márka vehet részt a világbajnokságon: a Citroen! hogy Mindkettő elképzelhetetlen."

Azt azonban Quesnel sem tartja elképzelhetetlennek, hogy privát vagy importőri csapatok a Világbajnokságon futtassanak 207-eseket.

A Citroennél már lázasan folynak a munkálatok a csapat második generációs WRC-jének megépítése körül, mely a vadonatúj C3-as modellen alapszik, s melynek első tesztjeire az év második felében kerülhet sor. Az új autó versenybemutatkozását a jövő év második felére ütemezik, de a 2011-es szezont már mindenképp ezzel az autóval kezdik, amikor a jelenleg futó WRC-k már nem állhatnak rajthoz világbajnoki futamon.

Fri