Új év, új autók, új párosok

Március 31.
Alaposan átalakul a 2009-es szezonra a Korda Racing összetétele, a téli szünetben a magyar mezőny legmodernebb WRC-je érkezett a Subarus csapat főhadiszállásra.

A Korda Racing és az Érdi Rally Team versenyzői az elmúlt héten két napot töltöttek a Subaru versenyautóit készítő Prodrive főhadiszállásán, ahol ünnepélyes keretek közt vehették birtokba a Subaru Impreza WRC S12b versenyautót. Az autó korábban a Subaru World Rally Team színeiben komoly sikereket ért el a Rally Világbajnokságon, Chris Atkinson tavaly ugyanezzel az Imprezával szerzete meg a Mexikó Rally ezüstérmét. Az autót a csapat azóta teljesen újjáépítette, a Korda Racingnél 2009-ben így egy vadonatúj, teljesen gyári specifikációjú versenyautó áll szolgálatba. A bemutatkozására a Korda Racing színeiben az Országos Rally Bajnokság első állomásán kerül sor, ahol az Érdi Rally Team versenyzőpárosa, ifjabb Érdi Tibor és Csökő Zoltán ismerteti meg a magyar aszfalttal.

Idén is a Korda Racing sorait erősíti a tavalyi bajnokság hetedik helyezettje, Borsi Gergely, aki régi-új navigátorával, Diebel Andrással és a már megszokott 2003-as Subaru Impreza WRC-vel vág neki a 2009-es szezonnak.

Korda Erik: - A versenysportban és üzletben is egy cél vezérel minket, a legjobbra törekedni, amihez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés. Idén eljutottunk oda, hogy van egy olyan autónk, mellyel a világ bármely pontján a győzelemért harcolhatunk! A Subaru Impreza WRC S12b-t a Subaru és a Prodrive 2007-ben fejlesztette ki, de igazából 2008-ra ért be, Chris Atkinson az első hat versenyen állt rajthoz ilyen autóval, ebből négyszer állhatott dobogóra. Hozzánk már teljesen újjáépítve érkezett, tulajdonképpen valamennyi alkatrésze vadonatúj. A Prodrive-nál lehetőségünk volt egy rövid teszten megkóstolni az autót: Az első tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy az autó fantasztikus, nedves aszfalton 3,4 másodperc alatt gyorsult százra, a rajtprogram pedig még a második sebességi fokozatot is elváltja. Kezelhetőség szempontjából sokkal barátságosabb, mint a 2003-as autó, annak ellenére is, hogy egy picit gokartosabban viselkedik.

- Az autóval Egerben az Érdi Rally Team párosa, ifjabb Érdi Tibor és Csökő Zoltán mutatkozik be. Bár még sosem versenyeztek együtt, Tibi és Zoli kapcsolata nem új keletű, más-más oldalán, de már tavaly is Korda Racinges autóval versenyeztek. A sors úgy hozta, hogy idén egyesítik erőiket és immár egymást erősítve, közösen folytatják pályafutásukat. Tibi fiatal kora ellenére, komoly WRC-s tapasztalattal bír, a versenyzés pedig a vérében van. Zoliról köztudott hogy az ország egyik legnagyobb Subaru fan-ja, emellett pedig profi navigátor, két évtizedes pályafutása során mindent megtanult a magyar pályákról és olyan versenyzőknek diktálta az itinert, mint Tóth „Gili” Ferenc, Vizin László, Turán Frigyes és Herczig Norbert. A sikerhez tehát minden feltétel adott, bízom benne, hogy vasárnap a dobogón fogadhatjuk őket.

- Borsi Gergő egyéves tapasztalattal a háta mögött idén is a 2003-as autónkkal száll harcba. A változás szele azonban őt sem kerülhette el és idén régi-új navigátorával, Diebel Andrissal osztja meg a Subaru WRC fedélzetét.

- A Prodrive-val kötött szerződés értelmében kapunk egy saját mérnököt, akit az első futamra egy versenyszerelő is elkísér Magyarországra. Rob Taylor mérnök, a gyári csapatnál Petter Solbergnek segédkezett, az elmúlt két évben pedig a norvég Adapta World Rally Team versenyzőjével, Mads Ostberggel gyűjtött be két norvég bajnoki címet. De nem ő lesz az egyedüli angol mérnök a magyar versenyeken, Gergő és Zoli autóját az a Terry Stamper felügyeli, akivel harmadik közös évünket kezdjük, és akinek munkáját csapatunk mellett versenyzőink is maximálisan elismerik.

- A fentiekből kiderült, hogy minden poszton számos változás történt és hogy a Start Autó Rallyn ne érjen minket meglepetés, a versenyt megelőzően beiktatunk egy egész napos tesztet.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing