Felspanolva a végletekig

Március 29.
Túl vagyunk a szokásos, verseny előtti izgalmakon,miután párosunk sikeresen letette a versenyzői licnesz megszerzéséhez szükséges szabályismereti vizsgát és a kocsi is átment a gépkönyvezési ceremónián,ahol egy öntapadó címke jelölés hiányán kívül más probléma nem adódott. Sikerült a vizsgák után megvalósítani a tervezett tesztet ahol közel 70 km-en keresztül tudtuk tesztelni a kocsi motorját,a futóművet, a fékeket,és nem utolsó sorban saját magunkat. Iminek igaz kicsit lassú volt a tempó egy kit-car után,de ő mindig csak mosolygott amikor rákérdeztünk.

Összességében elmondhatjuk ,hogy sikeres teszten vagyunk túl amire mint kiderült szükség is volt. A motorral teljesen elégedettek voltunk és a futómű is jól vizsgázott,viszont a fékkel meggyűlt a bajunk. Kicsit szomorúan tapasztaltuk,hogy minél rövidebb féktávot akartunk hagyni mindig előzött a kocsi hátulja, és e miatt többször is megforogtunk. Mivel a mi gépkocsink egy N csoportos gépkocsi bent kell hagyni minden gyári alkatrészt így a fékerő szabályzót is és mint kiderült ez okozta a problémát is. A futómű túlzott aszfaltra hangolásával(leültetés ) túl sok fékerőt adott a fékszabályzó hátra,így szinte minden kanyarvétel előtt keresztben érkeztünk a kanyarra. A sok állításnak és a futómű megemelésének köszönhetően nagyságrendekkel javult a kocsi irányíthatósága, és a végére mi is belejöttünk a téli szünet utáni visszaszokásra ,hogy teljes energiával tudjunk koncentrálni a bajnokság nyitó futamára. Erre nagy szükségünk lesz ,ha megnézzük a kategóriánkat,ami ebben az évben újabb ügyes pilótákkal erősődött a Demjén Martintól a Magyar Mikin kersztül sorolhatnám az egész mezőnyt.Ahogy közeledik a verseny egyre inkább érezni a feszültséget,és várni a megnyitó ceremóniát ,és az első gyorsasági rajtját. Reméljük sok versenyre kilátogató szurkolóval találkozhatunk és lesznek olyanok akik szorítanak nekünk is. Találkozunk Egerben !

Támogatóink: OMP Autóház Kft. ,Citroen Orbán Debrecen,Medipost Kft.,Folkem Kft.,Ju-Fo Bt.,Alfa Szerszámcentrum Kft.,Szakjy Kft.,Bakó Team Kft.,Miskolci Likörgyár Ztr.,Frekvencia Kft.,Palker Papír Kft.,Hun-Tools Kft.,Avex Kft.,Szerviz Sped Kft.,Szatex Kft.

Bakó László-Gyöngy Imre