Grönholm készen áll a visszatérésre

Március 28.
A sikeres tesztet követően bizakodva tekint Marcus Grönholm a Portugál Rally és világbajnoki visszatérése elé.

"Ugyanúgy érzek mint 18 hónappal ezelőtt, amikor utoljára álltam rajthoz világbajnoki futamon.”- mondta Grönholm. ”A teszt jól sikerült, az autó szépen muzsikált, a beállítások terén pedig sikerült előrelépnünk.”

Grönholm szerdán fejezte azt a kétnapos tesztet, melynek során Spanyolország portugál határához közeli tesztpályáján 200 km-t tett meg a Prodrive 2008-as Impreza WRC-jével. A finn pilóta a teszt során az autó beállításait finomította, véglegesítette a lengéscsillapítók és a hajtásrendszer beállításait, ezekkel vág majd neki a jövő csütörtöki hivatalos tesztnek. Az autót a csapat a tesztről Faroba szállítja, ahol a Prodrive szakemberei újraépítik a versenyre.

A Prodrive Grönholm mellett az ifjú norvég tehetséget, az Adapta World Rally Team színeiben versenyző Mads Östberget is kiszolgálja autóval a Portugál Rallyn, aki szintén egy 2008-as Impreza WRC-vel áll rajthoz. Ostberg azonban nemcsak a versenyre, a tesztre is elkísérte Grönholmot, a teszt második napján már felváltva rótták a köröket.

"Nagyon hasznos nap volt. Nagyon elégedett vagyok a végleges beállításokkal, most igazán bízom az autóban.”-mondta Ostberg.

A két WRC-s páros mellett a Prodrive egy N csoportos autót is harcba küld Portugáliában, a 2006-os N csoportos világbajnok, Nasser Al-Attiyah itt mutatkozik be a Barwa World Rally Team színeiben a Prodrive Impreza N2009 típusjelű versenyautóval.

Fri