Vigyázott, készült, startol: Spici Monzában

Március 27.
Csütörtökön ismét Monzába utazott a Hell Racing Team abszolút magyar ralibajnoka, Spitzmüller Csaba. Spici március utolsó hétvégéjén a Ferrari F430-assal nekivág a Ferrari Challenge Europe idei küzdelmeinek.

Spitzmüller Csaba: - Ilyen szezonkezdésem még nem volt, hogy a rali bajnokság előtt egy nagyon komoly versenysorozatban ébredtem volna abból a bizonyos téli álomból. Nagyon érdekes szezon elé nézek, hiszen egy rendkívül vonzó és izgalmas szakágba csöppentem. Nem gondoltam volna, de például attól tartok, hogy 35 autóval fogok egyszerre elstartolni. Én, aki kis túlzással magányosan, a stopper ellen meccseltem eddig. Nem veszélytelen a Ferrari Challenge, hiszen nem adják könnyen a pozíciókat. Megpróbálok kemény lenne már most, Monzában. Az már a teszteken kiderült, hogy nem mindig az a leggyorsabb, aki a legjobb féktávokat veszi, vagy aki a legjobb íven megy. Az egyik legnagyobb név az az Andrea Gilardi lesz, akinek tavaly éppen a Warm Up színeiben indult és amikor anno gokart világbajnok volt, akkor Michael Schumcaher volt a második... Nem lesz könnyű dolgom, de már nagyon várom az olasz futamot!

Spici pénteken délelőtt és délután egy-egy szabadedzésen igyekszik belerázódni a monzai pálya adta feladatokba, majd szombaton kétszer 20 perces kvalifikációs edzés vár rá. Az 1. versenyfutamra szombaton délután, míg a másodikra vasárnap délelőtt kerül sor.

Ferrari Challenge Europe 2009
1. futam: március 27-29. (Monza)
2. futam: április 10-12. (Algarve, A1GP)
3. futam: május 15-17. (Imola)
4. futam: július 3-5. (Le Castellet)
5. futam: szeptember 4-6. (Brno)
6. futam: szeptember 25-27. (Valencia)
7. futam+döntő: november 5-8. (?)

Köszönjük partnereinknek: Eclipse informatikai rendszerház Zrt., Hell Energy Drink, Pirelli, Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központ, Szemerey Transport Zrt., Jánosik és Társai Kft., "KIS" Kft., ENH Euro-Norp Harcon Zrt.

Hell Racing