Bravúros befejezés

Március 22.
Éles küzdelem folyt a dobogós helyekért az Italian Baja zárónapján. Miután a szombati három szelektív után a pilóták megismerték a pályát, a mai nap már a sebességről és a másodpercekről szólt. Ráadásul a hajnali kelés után hamar kisütött a nap, ami csak fokozta a versenykedvet.

A Szalay Dakar Team Opel Antara RR-rel versenyző párosa remek teljesítményt nyújtott az utolsó két szakaszon. Szalay Balázs elégedett az elért eredménnyel, mert a ranglistán való feljebbjutásra nem látott már reális lehetőségeket. "Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, mérhetően egyre jobb és jobb időket hoztunk a szakaszokon. A verseny végére elértük az összetett negyedik helyet, amivel nagyon elégedett vagyok. Egyrészt az első három helyen álló Gadasin, Zapletal és Van Dejne akkora csatát vívott, hogy mögéjük már nehéz lett volna felzárkózni, másrészt ezzel javítottunk a tavalyi eredményünkön is." - nyilatkozta a pilóta.

Az utolsó szakaszon a folyóátkelésnél akadt ugyan egy kisebb műszaki problémája a párosnak, de a negyedik helyet nem veszítették el. A nagy sebesség miatt vizet kapott az Opel pillangószelep érzékelője, emiatt a motor és a gázpedál nem már volt összhangban és nem tudtak elérni nagyobb sebességet.

A szakaszmódosítások ellenére az Italian Baja 2009-es futama összességében remekül sikerült a szervezőknek köszönhetően. A szakaszok nagyon technikásak és nehezek voltak, tele látványos elemekkel, ami egy tereprali pályától elvárható. A hétvége izgalmakkal, defektekkel, eltévedésekkel és borulásokkal tarkított volt, a szurkolók egy igen tartalmas viadalt követhettek figyelemmel.

Szalay Dakar Team