Versenylázban

Március 21.
Véget ért az Italian Baja második napja, melyen a mezőnynek háromszor kellett ugyanazt a 83 km-es szakaszt megtennie. Mivel egyetlen egy szakasz ismétlődik a verseny ideje alatt ugyanabban az irányban, a résztvevők az első kör után már magabiztosabban veszik be a kanyarokat, ezzel folyamatosan javítva saját eredményeiken.

A Szalay-Bunkoczi kettős a hetedik helyről várta a rajtot, ám az első szakaszon az egyik kanyarban túlcsúsztak, az Antara motorja pedig leállt. Ezt később egy kis tévesztés is követte, így összetettben lecsúsztak a 12. helyre. De ahogy a nagyok mondják, innen szép javítani. Ez a nap végére sikerült is nekik, ezzel összetettben felzárkóztak az ötödik helyre.

"Három kört tettünk meg ugyanazon a szakaszon, és ahogy a többiek, mi is egyre jobb részidőket hoztunk a pályán. Az első körben adódtak problémáink, de a másodikban javítottunk az eredményen, már határozottabban vettem azokat a beláthatatlan szakaszokat, amelyeknél ismeretlenül óvatosabb voltam. Az utolsó körre a terepen meglátszott a verseny nyoma, néhány helyen nagyon kimélyült a nyomvonal, ennek ellenére ez sikerült a leggyorsabban. Az elért eredményt reálisnak tartom, de remélem, holnap még sikerül javítanunk rajta." - foglalta össze a napot Szalay Balázs.

A többi magyar már nem volt ennyire szerencsés. A Varga-Pocseg páros és a Lukács-Szegedi duó búcsúzni kényszerült a versenytől. Míg előbbinek a motorja ment tönkre, utóbbinak diffi problémák miatt nem volt ma értékelhető szakasza, így nem folytathatja a küzdelmet. Fazekasnak az ékszíjfeszítő görgővel gyűlt meg a baja, emiatt egy szakaszt nem fejezett be. Ő még versenyben van, jelenleg a 28. helyen áll.

A volt gyári Mitsubishi Pajeroval versenyző holland Van Dejne Tonnie visszacsúszott a dobogó harmadik fokára, így az orosz Boris Gadasin (Nissan) átvette a helyezést, a cseh Miroslav Zapletal (Mitsubishi) pedig feljött a második helyre.

Szalay Dakar Team