Jön a Proton!

Március 14.
A hírek szerint új autómárkát köszönthetnek az IRC-t nyomon követő rajongók a sorozatban. A malajziai gyártó lesz a hetedik, aki csatlakozhat a versenytársakhoz.

A Fiat, a Honda, a Mitsubishi, a Peugeot, a Skoda és a Volkswagen mellett a 2009-es évben a Proton is rajthoz fog állni az autó készítői szerint.

Az autómárka nagy múlttal rendelkezik, hiszen az 1985-ben előállított első autója azonnal exportcikké vált. Mindezek mellett a gyártóknak járó világbajnoki címet is bezsebelhette a rallyban, a 2002-es évben.

A gyártók a rallyban tovább szerettek volna lépni, így került tervbe egy Super 2000-es autó, melyet a tavalyi év végére sikerült összehozniuk, Satria Neo Super 2000 néven.

Marcello Lotti, az IRC menedzsere kommentálta a hírt: "Nagyon örülünk az új márkának, mely jelezte részvételét sorozatunkban. Az új Protonnak ugyan még nincs nagy múltja, de amivel rendelkezik, az eddig csak pozitív. Szerintem az idő előrehaladtával nagy ellenfele lesz a mostani jeles IRC autóinknak."

A Proton ügyvezető igazgatója sem hagyta szó nélkül a dolgokat: "Nagy lehetőségnek tartjuk a sorozatban való szereplést, hiszen így az egész világgal megismertethetjük az új autónkat. Mindent megteszünk azért, hogy részt vehessünk idén az IRC-ben. Az új fejlesztések gyártása és tesztelése még a mai napig folyamatban van, azonban ha rajthoz állnánk, akkor versenykörülmények között találhatnánk meg a helyes beállításokat."

Vendégségben a WTCC-nél
Meeke első győzelme
Megvillant Meeke

Lara