Egri nevezések

Március 14.
Nyolc WRC, megszámlálhatatlan EVO és minden eddiginél erősebb H csoport jellemzi a Start Autó Rally nevezési listáját.

Sokan tartottak attól, hogy a gazdasági helyzet hatására olyan kevés számú nevezés érkezik a egri magyar-szlovák közös szezonnyitóra, hogy a futam lebonyolítása is veszélybe kerül, nos örömmel jelentjük ettől nem kell tartatnunk, népes mezőnyre számíthatunk az idei évre kissé megreformált bajnokságunkban. Ami a királykategóriát, a WRC-ket illeti összesen nyolc a rali csúcsát jelentő autót találunk. Sajnos vannak hiányzók is, a korábbi bajnok Benik Balázs erejéből idén legfeljebb egy csonka szezonra futja, a szezonnyitón biztosan nem vesz részt.

A Szuper 2000 hazai térnyerésére továbbra is várnunk kell, a kategória szerelmeseinek azonban Egerben sem kell nélkülözniük őket, hála szlovák és lengyel barátainknak. Az N/4-es géposztályban 25 páros mérheti össze erejét, az itteni legnagyobb hiányzó név Balázs Öcsié. Nem kell temetnünk idehaza a Szuper 1600-os kategóriát, nyolc páros szavazott bizalmat Junior autónak. A leglátványosabb fejlődésen kétség kívül a H csoport ment át, Audik, Fordok, Toyoták mellett nyolc VFTS-re számíthatunk a mezőny végén.

Továbbra sem "tudunk" mit kezdeni a másodosztállyal, így egyáltalán nem meglepő hogy itt érezhető a legnagyobb visszaesés, a Rallye2-es bajnoki címért Egerben 18-an szállnak harcba, elgondolkoftató hogy az F csoportban többen lesznek. A Historic mezőnye is csak éppen kivan, heten neveztek a versenyre.

Start Autó Rally ORB-NYRB-Szlovák nevezések (PDF) | Start Autó Rally Historic nevezések (PDF)
Start Autó Rally Rallye2 nevezések (PDF)

Fri