Már tiltja az MNASZ a Borsodi Rallysprintet

Március 13.
Tiltott versennyé minősítette a szövetség a Borsodi Rallysprint bajnokság második, Káno-Imola-Ragály közt megrendezésre kerülő állomását.

1. számú RSB közlemény
Az MNASZ Rallye Bizottsága ezúton tájékoztatja a szövetség keretei között tevékenykedő valamennyi versenyzőt, tisztségviselőt, sportbírót, hogy a szervező félrevezető tájékoztatásával ellentétesen a 2009. március 28-29-ére meghirdetett Kánó - Imola - Ragály amatőr verseny egyértelműen tiltott rendezvénynek minősül.

Az Autósporttal kapcsolatos általános előírások 1.4. pontja szerint: 1.4 AZ MNASZ ÁLTAL TILTOTT VERSENYEK:
Az MNASZ által tiltott valamennyi olyan verseny, amely nem szerepel az FIA Nemzetközi Versenynaptárában, vagy az MNASZ Versenynaptárában, illetve nem került az MNASZ által regisztrálásra. Bármely tiltott versenyen részvevő, illetve ilyen szervezésében, lebonyolításában közreműködő MNASZ által kiadott nevezői, versenyzői, rendezői, hivatalos személyi licenc tulajdonost az MNASZ Intéző Bizottsága - az FIA szabályaival összhangban - licenc visszavonással büntethet. Minden érintett, aki valamely versenyen részt kíván venni, vagy szervezésében, lebonyolításában közreműködni szándékozik saját felelősségére köteles hitelt érdemlően meggyőződni arról, hogy a verseny nem minősül tiltottnak.

Mindezeket figyelembe véve az említett versenyen induló, bármilyen minőségben részt vevő versenyzőket, tisztségviselőket az MNASZ az érvényben lévő szabályai szerint szankcionálhatja.

Budapest, 2009. 03. 11.
Dudás Gy. Kokó sk.
RSB vezető

RSB