Megint WRC-t loptak!

Március 10.
Ellopták a hétvégi Malcolm Wilson Rallyról Briann McGillin 50 millió forintos Hyundai Accent WRC-jét.

A fehér Hyundai, egyike az MSD által épített a 26 World Rally Carnak, a brit BTRDA bajnokság első állomására készülődött, amikor ismeretlen tettesek péntek reggel lecsaptak rá. Az Accent WRC a tréleren várta, hogy sorra kerüljön a gépátvételen, a tettesek így, a trélerrel együtt vitték a kocsit. A Malcolm Wilson Rallyk 30 éves történetében még sosem fordult elő hogy akárcsak egy utcai autót is elloptak volna.

"Minden támogatást megadunk a tulajdonosnak, hogy visszakaphassa szeretett versenyautóját”- mondta a verseny sajtófőnöke.

Az ír McGillin három éve vásárolta az autót és első alkalommal állt volna rajthoz a versenyen. "Az autóm elvesztése mérhetetlen veszteség, elmondhatatlanul sokat jelentett nekem.”

Sajnos az eset nem példa nélküli, 2006 decemberében, Svédországban Mads Östberg Subaru Impreza WRC-jét kötötték el, amit szerencsére pár héttel később sértetlen állapotban megtaláltak, alig pár hete pedig szintén Angliában lopták el N csoportos N11-es Subaru Imprezáját ami azóta sem került elő.

Kép: BBC
Fri