Női győzelem!

Március 9.
Meglehetősen ritka, hogy női győztest ünnepeljenek egy rali futam céljában, a hétvégi Rallye des Routes du Nord futamon ez történt, az első helyet a gyengébbik nem képviseletében Melissa Debackere szerezte meg.


Fotó: dino photo

A belga hölgy sikeréhez nem férhetett kétség, Melissa Toyota Corolla WRC-jével már a rali első gyorsaságija után elfoglalta a vezető pozíciót, az első nap végére már magabiztos, egyperces előnyre tett szert üldözőivel szemben. Pedig ellenfelei közt olyan belga kiválóságokat találtunk, mint az Octavia WRC-vel rajthoz álló Bernard Munster vagy a Subaru Impreza WRC-vel induló Dominique Bruyneel.

Melissa a rali másnapján is dominált, a verseny 14 gyorsaságijából kilencet megnyert és meggyőző, kétperces előnnyel gurulhatott át elsőként a céldobogón. A második helyet honfitársa, Munster szerezte meg, a hazaiaknak és Sebastian Lingnek be kellett érnie a dobogó harmadik fokával.

"Az erős kezdés stratégiánk volt. Három gyorsasági alatt sikerült félperces előnyt összegyűjtetnünk, amitől picit megnyugodhattunk. Másnap eleredt az eső, de ez sem zavart meg, sikerült tovább növelni előnyünket. Nagymértékben hozzájárult a sikerünkhöz, hogy tökéletesen be tudtuk állítani az autót. Kicsit engem is meglepett, hogy ilyen sima győzelmet szereztünk, szorosabb csatára számítottam a fiúkkal. Hasznos tapasztalatokra tettünk szert a belga bajnokság rajtja előtt, amire szükségünk is lesz, hiszen roppant erős szezonra számítunk, elég csak a legendás Patrik Snijerst említeni, aki egy S12-es Subaru Impreza WRC-vel vág neki a bajnokságnak.”

Fri