Vendégségben a WTCC-nél

Március 9.
Az elmúlt hétvégén, miután befejeződött az IRC brazil futama, az éllovasok látogatást tettek a WTCC világába, mely szintén a dél-amerikai országban került megrendezésre, március 8-án. A győztest, Kris Meeke-t a Chevrolet-val rajthoz álló Rob Huff látta vendégül - Nicolas Vouilloz-t a Seatos Yvan Muller, míg Giandomenico Bassot egy BMW-s vezető, Alex Zanardi.

Meeke az IRC-s győzelmét követően több ezer brazil előtt körözhetett a legendás "Curitiba circuit" pályáján, melyen a WTCC nagymesterei is harcoltak egymással: "Fantasztikus élmény volt, nagyon élveztem" - lelkesedett Kris a megtett körök után.

Az autózás után betekintést nyerhettek a box utca rejtelmeibe is, ahol hosszan beszélgethettek a versenyzők. "Egy teljesen más vezetési stílust igénylő technikai sportról beszélhetünk a WTCC esetében" - mondta el Vouilloz, miután Mullerrel megbeszélték az eddigi élményeiket. "A rallyban sokszor keresztbe érkezünk a kanyarokba, míg a pályaautózásnál, amennyire csak lehet, próbálják hárítani ezt."

Basso volt a kivétel a három IRC-s közül, hiszen ő Alex Zanardi kézi irányítású autójával ismerkedhetett meg. Alex néhány évvel ezelőtt elvesztette a lábát egy Indycar versenyen, így kényszerült ehhez a módszerhez... "Alex az a személy, aki minden tiszteletemet megérdemli. Örültem, hogy szétnézhettem ebben a világban is".

Meeke első győzelme
Megvillant Meeke
Követné édesapját Alen

Lara