Baj nélkül a dobogóra

Március 6.
Rövidre sikerült a téli pihenő Kövesdán Andris és Dienes Babszi számára, hiszen az első Historic EB futam március közepére esik. A csapatfelállásban csak a navigátor változott, Andris számára minden más a régi. A világbajnoki futamként már ismert Szardínia Rally pályáin folyik majd a küzdelem a másodpercekkel, 3 aszfalt és 3 murva szakaszon.

Kövesdán András:
Nagyon várom már az első versenyt, hiszen a Porsche motorjába igazi PMO (Weber) karburátorok kerültek a K-Jetronik befecskendező helyére. Az eredmény csodálatos torokhanggal párosuló, drasztikus gyorsulás lett! Izgalommal tölt el az a tény is, hogy most megyek először női navigátorral. Dienes Babszit határozott, precíz, korrekt csajszinak ismertem meg, remélem, hamar összeszokunk. A Sardegna csodálatos hely nagyon sok barátom van ott, akik szurkolni is fognak nekünk! Gigi, Teresa, Sandro, és a Portoscusoi rendőrkapitány végtelen vendégszeretetükkel várnak minket. Az olasz gyorsasági szakaszoktól nem félek, hiszen közel húsz évig versenyeztem az olasz hegyek között. Ellenfeleim irigységétől tartok leginkább, hiszen Babszi nemcsak, hogy jó navigátor, de okos és szép is! Az első versenytől azt várom, hogy összeszokjunk és az EB értékelés első három helyére fussunk be baj nélkül!

Dienes Babszi:
Számomra nagy változás az idei felállás, hiszen az elmúlt 2 évben nem volt olyan verseny ahol nem összkerék hajtású autóval versenyeztem, hátsókerék hajtásúval pedig még soha, de itt az ideje ezt is elkezdeni. A Historic Rallyra én mindig úgy gondoltam, mint valami kedves felvonulásra, ám a 2008-as Corallo Rallyról látott felvételek alapján ez közel sem így van. A pályákat kedden kezdjük tréningezni, nagyon kíváncsi vagyok rájuk? Csütörtökön megérkezik a szervízcsapatunk, az átvételek után pedig pénteken megkezdődik a verseny. Az első versenynapon 3 aszfalt gyorsaságit kell kétszer teljesítenünk, míg szombaton 7 (3x2+1) murva szakasz vár ránk. A szervezőktől minden lehetséges segítséget megkaptunk, most már csak rajtunk múlik az eredmény.

Eredmények és egyéb információk: www.rallydelcorallo.com/