Örömautózás másodszor

Március 5.
2008. március 9-én a tököli repülőtéren ugyan sajnos egy nagyon nagyon szomorú esemény ihletésére egy lelkes kis csapat kezdeményezésére sebtében megszervezett, mégis sikeres rendezvénnyel lettünk gazdagabbak és azzal a hihetetlen élménnyel, hogy vannak még jó szándékú emberek, nem is kevesen!

Az ihletet adó szomorú dolog, hogy rájöjjünk, mit is ér az igazi sportszeretet és egy kis összefogás az volt, hogy 2008. januárjában, a hazai rallye versenyzők elveszítették egyik legnagyobb szurkolójukat, Kléri Ádámot, akit alig 18 évesen ragadott el szerettei, barátai és kedvenc sportja mellől egy gyógyíthatatlan betegség.

Mivel a lelkes kis csapat nagy része tudta hogy, szerencsére neki megadatott, hogy kedvencei mellé beülhessen, úgy gondolták tenni kell valamit, hogy más gyerekek is részesülhessenek ilyen élményben. Remélték, hogy egy napra talán elfelejtik gondjaikat, és önfeledten szórakoznak velük és családjaikkal.

Az ötletgazda Kiss Ágnes egy internetes fórumon vetette fel a lehetőséget egy ilyen rendezvényre és nagy örömömére rövid időn belül segítsége is akadt Stróbl Balázs és navigátora Szilassy "Nigi" Arnold személyében és természetesen mellette állt a dologban élete párja is. Őrült tempóval elkezdődött a szervezés. Szerencsére pár nap elteltével már azon gondolkodhattak, hogyan is szelektálhatnának a rengeteg autóztató között annyi segítőkész versenyző és navigátor jelentkezett.

A szervezés közben egyre több "civil" is jelezte, bármiben segítenek csak egy szavukba kerül. A klinika - ahonnan a gyerekek meghívásra kerültek - osztályvezető orvosa Dr. Garami Miklós biztatta a kis csapatot, hogy igenis nagy szükség van az ilyenfajta kezdeményezésre, csodálatos élményterápia lenne a gyerekeknek, ha részt vehetnének egy ilyen rendezvényen.

Aztán eljött végre a nagy nap! Folyamatosan érkeztek a gyerekek, a versenyzők pedig gyakoroltak, nehogy kudarcot valljanak A nagy izgalomban a szervezők észre sem vették, hogy mennyi ember gyűlt össze várva a csodát, hátha pont ettől gyógyulnak meg a lurkók! Sikerült olyan időpontot választani, amikor a versenyévad még nem kezdődött el, így rengeteg benzingőzre éhes rallye-rajongó volt a pálya szélén. Akadt néhány bátortalan kisgyerek, akik mégis inkább a játszóház mellett döntöttek, de szép számban akadtak olyanok, akiket ki sem lehetett varázsolni az autókból, egyikből a másikba ültek át.

De hiszen volt is miből válogatni! A nap végén pályazárat kellett elrendelni, mert félő volt, hogyha nem teszik, még ma is ott köröznének, hiszen a versenyzők is teljesen belefelejtkeztek a játékba a gyerekek öröme láttán!

Ma már csak kettőt kell aludni ahhoz, hogy 2009 Március 7-én Tökölön ismét felbőgjenek a motorok, a lelkes kis "navigátorok" újra elfoglalhassák a helyüket a jobboldali ülésben és élvezhessék az autózást és az egyéb programokat.

A tavalyi sikeres rendezvény alapján szerencsére az idén is rengeteg felajánlás érkezett és ismét sok versenyző jelezte részvételi szándékát.

A rendezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani az eddigi felajánlásokért, és szívesen látnak mindenkit szombaton délelőtt a tököli reptéren aki szeretné látni a gyerekek örömét valamint esetleg valami további felajánlással szeretne hozzájárulni a rendezvény sikeréhez.

A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ megtalálható a weboldalon: www.oromautozas.hu