Követné édesapját Alen

Március 5.
A Fiat Abarth színeiben rajthoz álló Anton Alen a hétvégi brazil futamra nagy terveket szövöget. A dél-amerikai ország első rally-ja 1979-ben rajtolt el, melyet édesapja, Markku Alen nyert meg. 30 évvel később vajon megint az Alen név kerül majd az élre? - többek között ez is eldől március 5-7. között.

Markku brazíliai győzelmekor 28 éves volt, és nem kis ellenfelekkel kellett megküzdenie - a formula 1-ből ismert Wilson Fittipaldi például az ötödik helyen érhetett célba.

"Nem igazán emlékszem már az 1979-es versenyre, csak a szép tájakon átívelő utak maradtak emlékeimben. Mindenesetre szerintem a mostani körülmények nem sokban fognak különbözni az akkoritól" - mondta el Markku.

Fia, Anton Alen egy Grande Punto S2000-es volánja mögött foglal majd helyet, mellyel megpróbálja megközelíteni vagy elérni édesapja eredményét: "Köztudott, hogy az autóm murván a gyorsaságáról híres, és remélem, az új fejlesztésekkel együtt ütőképes autót vezethetek a hétvégén" - mondta el Anton.

Anton Alen még nem szerzett pontot idén, a Monte Carlo rallyn - technikai problémák miatt búcsúznia kellett a januári versenytől.

A versenyzők hivatalos tesztjére ma került sor, melyet követően az esti órákban a sajtótájékoztató vette kezdetét. A gyorsasági szakaszokból 13-at kell teljesíteniük az indulóknak, melyek lebonyolítása pénteken kezdődik.

Győzni szeretne Loix
Kopecky szavazata
Nincs nagy tolongás a braziloknál

Lara