Lada a Rally VB-n

Március 3.
Mindössze 35 autó nevezett Ciprusra, köztük van Mayer Gábor és Tagai Robi, a Junior Bajnokság három párosa, és Aristofanis Avraam egy szuper 1600-os Ladával.

A gyáriak szokásos felállásukban érkeznek a szépség és a szerelem szigetére, Loeb és Sordo alkotja a Citroen, Hirvonen és Latvala pedig Al-Qassimivel kiegészülve a Ford első számú csapatát. A B csapatoknál sem kapjuk fel a fejünket szenzációra, Stobartéknál Henning Solberg és Matthew Wilson, a Citroen junior csapatába pedig Rautenbach mellett ismét Novikov a pontszerző, Sebastien Ogier csak tapasztalatokat szerezhet csapatának. Petter Solberg a híresztelések ellenére marad a Xsaránál, Federico Villagra pedig idén először versenyez a Munchi’s színeiben.

A Ciprus Rally a N Csoportos Világkupa és a Junior Bajnokság naptárában is pontszerző állomásként szerepel, előbbibe Mayer Gáborékkal együtt 15 páros adta le nevezését, a fiatalok bajnokságában viszont elég célba érni egy dobogós helyezéshez.

Újnak semmiképp sem nevezhető a Lada S1600-os autója, 2003-ban a Budapest Rallyn is láthattuk, most Cipruson is felbukkan egy az oroszok fegyveréből.

Ciprus Rally nevezések (PDF)

Fri