Subaru Rally Team Hungary 2009-ben

Március 2.
Vannak, akik megtorpannak, vannak, akik ügetnek, és vannak, akik vágtáznak... A 2009-es évadban az SRTH melyik csoportba fog tartozni? Erre a kérdésre ma még nem tudunk válaszolni, de egy biztos: Mindent megteszünk, hogy a "vágtázók” közé tartozzunk!

És, hogy ehhez mire van szüksége a csapatnak? A megújulásra! Az SRTH életében a 2009-es évad kezdetével nem csak egy új szezon, de egy új korszak is elkezdődik. Az évad első futamán nemcsak új célokkal és reményekkel, de új navigátorral, új versenyautóval és új csapattal állunk rajthoz.

A változások időszerűségéről a csapat pilótáját, Herczig Norbertet kérdeztük:

Mi történt az elmúlt hónapokban, hogy ilyen "drasztikus” változásokra szántátok el magatokat?

"A Subaru Rally Team Hungary partnerei a 2009-es évadra vonatkozó támogatásukért cserébe olyan célokat tűztek ki a csapat elé, melyek megvalósítása csak úgy lehetséges, ha mindent új alapokra helyezünk. Nem árulunk el titkot azzal, ha elmondjuk, hogy évek óta vágyunk az év végi abszolút dobogós eredmény elérése. Az elmúlt években azonban ez csupán egy alkalommal adatott meg csapatunknak. Ahhoz, hogy partnereink bizalmát megtarthassuk, elérkezett az idő, hogy végre ne csak ígéreteket, de eredményeket prezentáljunk nekik.

Az idei évben ezért egy bajnokesélyes versenyautóval: Subaru Impreza WRC S11, egy 2005-ös fejlesztésű ex gyári autóval illetve egy professzionális szerviz háttérrel: az Aimont Racing Team-el szállunk versenybe az abszolút bajnoki címért.

Az Aimont Racing Team 1998-ban alakult, Olaszországban. Az elmúlt 10 év alatt az Aimont számos konstruktőri és egyéni bajnoki címet tudhat magáénak az olasz bajnokságban. A csapat fiatal és energikus vezetője, Pierfrancesco Zanchi már az első találkozásunknál lenyűgözött minket professzionális gondolkodásával és szakértelmével. Megtudtuk tőle, hogy 10 éve ápolnak kivalló kapcsolatot a Subaru versenyautókat gyártó és fejlesztő Prodrive-al, akik nagyon erős technikai hátteret biztosítanak a jelenlegi versenyautó flottájuk üzemeltetésében, mely 5 darab N csoportos és 2 darab WRC-t foglal magába. Az Aimont Racing Team nemzetközi szinten is letette már a névjegyét, hiszen nem kisebb nevű versenyzők hajtották már az autóikat, mint: Hirvonen, Duval, Galli, Navarra és Tuohino. A csapat oszlopos tagja és első számú versenyzője Piero Longhi, akinek eredményei minden ralit szerető ember előtt ismertek.

A tökéletes szakmai felkészültségen felül maradandó benyomást tett ránk a csapatvezetés habitusa és temperamentuma, mely azt gondolom, hogy alapvetően jellemző az Olasz emberekre.

Tisztában vagyunk vele, hogy ezt az eredményt csak a komoly támogatói háttér és a kőkemény csapatmunka együttes eredményével érhetjük el. Azt szerencsére elmondhatjuk magunkról, hogy a támogatói hátterünk már évek óta erős, és egy emberként ott áll mögöttünk, csapatunk, illetve versenyautónk azonban - sajnos be kellett, hogy lássuk – az elmúlt időszakban nem állt stabil lábakon. A 2009-es évadra ezért egy olyan profi, a Világ számtalan táján és versenyén már évek óta bizonyító csapattal írtunk alá szerződést, akik garantálják számunkra a megfelelő fejlesztésű, és ami talán még fontosabb: megbízhatóan felkészített versenyautót, a hozzá tartozó szerviz hátérrel.

Az idei évben megvalósításra váró feladatok titulustól függetlenül mindannyiunktól rengeteg időt, energiát és lemondást igényelnek majd, ezért vált szükségessé, hogy a csapatunk létszámát is bővítsük, módosítsuk. Természetesen egy-egy csapattagtól megválni soha nem könnyű döntés, de mindannyian tudjuk: egy profi sport csapat irányítása, eredményességének megvalósítása ma már egyetlen sportágban sem csak a barátságról, a szórakozásról, hanem a kőkemény munkáról, és a teljesítményről is szól. Ez most biztosan sokak számára megdöbbentően hangzott, de a mai gazdasági helyzet megtanít bennünket arra, hogy kimondjuk az őszinte valóságot!

Csapatunk új versenyautójában tehát új páros debütál majd.

Pilótánk mellett új navigátort:Baranyai Lászlót köszöntjük, aki nem csak szakértelmével, de hozzáállásával és energikusságával is bebizonyította az elmúlt időszakban, hogy érdemes az SRTH csapatának navigátori ülésére.”

Találkozunk Egerben!

SRTH