Galli újra WRC-ben

Február 28.
A Mikulás Rally után ismét egy Toyota Corolla WRC-ben láthatjuk Gigi Gallit, az olasz többek közt Érdi Tibinek fut elő a Ronde Valtiberina futamon.

Galli legutoljára egy hete ült versenyautóba, a Livigno-i Races on Ice elnevezésű rendezvényen egy N csoportos EVO IX-es Mitsubishiben láthattuk. Gigi a Ronde Valtiberina szervezőinek meghívására érkezett a Raceday sorozat utolsó állomására, és ha már úgy is ott van, akkor a 0-s rajtszámú Corolla WRC-vel magára vállalta az előfutó szerepét.

Galli mögött fél tucat WRC száll versenybe. Denis Colombini tavaly két futamot is megnyert az Olasz Murva Bajnokságban, most egy 307-es Peugeot-val melegít a szezonra. Paolo Ciuffi egy S11-es, a Korda Erik helyén induló ifjabb Érdi Tibor egy S9-es, Marco Tempestini pedig egy 98-as Impreza WRC-vel áll rajthoz. Tonino Marchetti marad a 2002-es Focusnál, Fabio Montanari Subarjuát viszont nem láttuk a Ronde Valtiberina gépátvételén. A Grifone két szuper 2000-es autót állít csatasorba, a Toyota Corollával maga a csapatfőnök, a korábbi Európa Bajnok Fabrizio Tabaton áll rajthoz, 207-es Peugeot-jukat pedig az a „Dedo”kormányozza, akin kis Érdi szeretne revánsot venni amiért három hete leszorította a dobogóról.

Fri