Szabó Gergő a Norvég Raliról

Február 19.
Az abszolút 24. és az N csoport kilencedik helyét szerezte meg Szabó Gergő és Köhler Zoltán a Norvég Ralin, a rali világbajnokság második futamán. A versenyen húsz N csoportos autó ért célba.

"Hatalmas élményekkel lettünk gazdagabbak a Norvég Ralin" - mondta Szabó Gergő. "Ez volt az első vb-futamom a saját csapatommal, ami hatalmas kihívás volt mindenki számára."

"Még itthon felépítettünk egy taktikát, amihez végig tudtuk tartani magunkat. Az első napon kicsit óvatosan kezdtünk, szoktuk az új gumikat, az új pályákat meg az új havat. Másnap gyorsultunk egy kicsit, harmadik nap pedig már egész jó időket tudtunk autózni."

"A helyi versenyzőkkel nem nagyon lehet felvenni a versenyt, nekik sokkal nagyobb rutinjuk van havon, de (a cseh) Martin Prokophoz mértük magunkat, aki harmadik lett N csoportban. Vasárnap végig tíz másodpercen belüli időket mentünk vele, úgyhogy, ha a verseny elején ilyen tempót autózunk, még előrébb is végezhettünk volna. De egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Így is hatalmas élmény volt a verseny."

"A pályákon teljesen síkba letolt, ledöngölt hó volt. Végig nagyon hideg volt, ezért nem olvadt meg, nem fagyott vissza, nem voltak az úton nyomok, csak a teljesen sík hó. Az út szélén mintha vonalzóval húzták volna meg a hó falat, olyan egyenes volt. gyakran volt olyan érzésem, mintha bob pályán mentünk volna."

"Etapon sem vittek ki minket aszfaltra, hogy ne tegyük tönkre a szögeket a gumikban. De az etap is olyan volt, hogy nyugodtan lehetett volna rajta versenyt rendezni. A táj leírhatatlan. Tréningen többször megálltam fotózni, mert annyira hihetetlen helyeken voltunk. Olyan volt, mintha nem is a földön lennénk."

"Nagyon fárasztó volt a verseny. Éjfél előtt nem nagyon jutottunk ágyba, és reggel ötkor már kelni is kellett. Az autó teljesen jól viselkedett. Egyedül a prológon volt egy kis problémánk, amikor letört egy fog a váltónkban, de még a parc fermébe állás előtt ki tudtuk cserélni."

"Nagyon jó verseny volt, aki teheti, menjen ki rá legközelebb, biztosan nem fog benne csalódni. Nekünk a következő feladatunk a román bajnokság lesz, de az idén még egy vb-futamon, az Akropolisz Ralin is szeretnénk rajthoz állni."

A Szadó Racing együttműködő partnerei a Norvég Ralin: MinervaCom Kft, BBox, Castrol