Norvég Rally 2. nap: Loeb, Hirvonen, Latvala

Február 14.
Hiába növelte előnyét tizedről tizedre Sebastien Loeb a Norvég Rally második napján, nem ért véget a győzelemért folytatott harc közte és Mikko Hirvonen közt. Szabó Gergő és Pénzes Zsolti túl van a leghosszabb napon.


Sebastien Loeb

Loeb a szombati pályákon öt szakaszgyőzelmet aratott, de nem dőlhet még hátra, Mikko Hirvonen vadászkutyaként lohol a nyomában. Mikko a mai napon szakaszgyőzelmet nem tudott felmutatni, sőt, mindössze egyetlen alkalommal volt képes Loeb elé kerülni, akkor is csupán egyetlen tizedet adott neki vissza. Hirvonen saját bevallása szerint ennél nem képes többre, ez a vége, így viszont nehéz dolga lesz vasárnap, amikor Loeb 15 másodperces előnnyel gazdálkodhat.


Mikko Hirvonen

Hiába szerzett két szakaszgyőzelmet is Jari-Matti Latvala, megközelíteni nem tudta a győzelemre hajtó Loeb-Hirvonen párost. Latvala a nap második felére találta meg az ideális beállításokat, ekkor már élvezte is a versenyzést, és ekkor szerezte szakaszgyőzelmeit. Bár nincs messze az élen állóktól, elnézve az eddigi időkülönbségeket, csak akkor van esélye előrelépni, ha valaki hibázik.


Jari-Matti Latvala

Szombaton az első két gyorsaságin folytatódott Per-Gunnar Andersson tündöklése, a Skodás versenyzőnek ennyi elég is volt, hogy megelőzze Petter Solberget és már épp Dani Sordo negyedik helyét vette célkeresztbe, amikor a Fabia kuplungja felmondta a szolgálatot. Sordót azonban ez sem mentette meg a csúszástól, Andersson helyett megérkezett Henning Solberg. Henning beváltva ígéretét mindent egy lapra feltéve lendült támadásba és a nap első felében testvérét és Sordót is megelőzve felkapaszkodott a negyedik helyre. A lendület a második körre is kitartott, Henning idei első szakaszgyőzelmét is megszerezte, de Latvalára már nem fog tudni nyomást gyakorolni.

Meggyűlt a baja a Citroen motorjával Petter Solbergnek, aki másfél percet vesztegetett el a 14. gyorson az erőforrás hibája miatt. Az üzemzavar szerencsére csak átmeneti volt, a nap végére vissza is kapaszkodott a hatodik helyre. Vasárnap azért még lehet pár kellemetlen pillanata, Matthew Wilson lesben áll várja, hogy lecsaphasson a hatodik helyre. Andersson búcsújának köszönhetően Urmo Aava is belépett a pontszerzők közé, az észt versenyző egy remek hajrával és egy kis szerencsével még akár Pettert is elcsípheti.


Patrik Sandell

A bronzéremért folytatott harc csempészett némi izgalmat a PWRC mezőnyének szombati napjába, Patrik Sandell már a rali első napján bebiztosította magát az élen, de Eyvin Brynildsen második helye sem forgott veszélyben. A napot a korábbi portugál bajnoki, Armindo Araujo kezdte a harmadik helyen, estére azonban kénytelen volt helyet cserélni Martin Prokoppal.

Mindkét magyar egység sikerrel teljesítette a Norvég Rally második versenynapját is. Szabó Geri az abszolút 23. és N csoport kilencedik helyéről vághat neki a befejező napnak, Pénzes Zsolti az összetett 30. és a kategória 15. helyéről várhatja a folytatást.

A Norvég Rally első napjának TV-s összefoglalója:
szombat, EuroSport 22:30
vasárnap, EuroSport 01:30

Fri