Abarthéknál fontos a teszt

Február 13.
Az olasz Fiat gyár próbálgatja az Abarth Grande Punto-ját a következő murvás IRC futamra. Mindhárom versenyzőjük - Giandomenico Basso, Anton Alen és Luca Rossetti - a lehető legtöbb időt tölti a volán mögött a toszkánai utakon, hogy Brazíliában bizonyíthassanak.

A teszt elsődleges célja az új futóművek felavatása, emellett a versenyzők javait is szolgálja, hiszen segíthet nekik a havas, jeges Monte Carlo után a murvára hangolódni.

Anton Alennek egyébként az első futam jól indult, az élmezőnyben mindig ott volt, egészen az utolsó percekig, amíg utól nem érte a kiesés."Örülök annak, hogy murva következik, remélem izgalmasan szórakoztató lesz. Azt már tudjuk, hogy az autónak van keresnivalója ezen a talajtípuson, ám a napokban tesztelés alatt álló új fejlesztések és apró változtatások még hozzátehetnek egy kis pluszt a tervezett sikerekhez. Nem igazán tudom, mire számíthatok majd a Curitiba Rally keretein belül, de a kiírás alapján izgalmasnak ígérkezik." - mondta el Alen.

Ugyan Brazíliában az IRC és Anton Alen is újnak számít, édesapja pontosan 30 évvel ezelőtt, 1979-ben, már megismertette az Alen nevet az dél-amerikai országban.

Lara