Spici és Miki: 2008-ban az év csapata

Február 11.
Az Észak-Magyarország napilap, illetve a Borsod Online immáron hatodik alkalommal rendezte meg kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megye "Év sportolója 2008" díjátadó gáláját a miskolci ITC-székházban. A zsűri tagjai, akárcsak tavaly, ezúttal is hét kategóriában adták le voksaikat.

A csapatoknál ezúttal egy duó vitte el a pálmát, méghozzá a raliszezont megnyerő Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós (Hell Racing Team) egység: Spiciék nyerték 2008-ban az Országos Rali Bajnokságot, miután a Mecsek Ralin zsinórban ötödik győzelmüket szerezték. A győzelemmel Kazár Miklós az idén két szakágban is bajnok lett, hiszen a rali mellett a Short Track Quad Bajnokság Prestige A kategóriájának is 2008-as bajnoka.

 

Spitzmüller Csaba: - Természetesen nagyon örültünk az első helynek. Mozgalmas éven voltunk túl, és a sikerünk alapja az volt, hogy összeállt egy olyan háttér, mellyel meghatározó páros tudtunk lenni Mikivel, akivel végig nagy összhangban tettük a dolgunkat. Már az elejétől jó sanszunk volt egy szép eredmény elérésére és a második futam után végre a szerencse is mellénk állt. A siker értékét növeli, hogy nagyon jó versenyzőkkel és csapatokkal kellett megküzdenünk, és szoros volt a bajnokság.

ÉV SPORTOLÓJA 2008 (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Felnőtt csapat, végeredmény:
1. Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós (rali) 28 pont
2. Mezőkövesdi KC (kézilabda) 17 pont
3. Bőcs KSC (labdarúgás) 15 pont

Hell Racing