Nem volt nálunk gyorsabb...

Február 11.
Remekül sikerült a Korda Racing idei első versenye, ifjabb Érdi Tibor és Penderik László valamennyi WRC-s ellenfelét legyőzte az olaszországi Liburna Ronde Terra futamon.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a Raceday sorozat harmadik állomásának résztvevőit, a napok óta tartó esőzés alaposan próbára tette a mezőnyt. Az olasz nemzeti cím védője, Luca Rossetti a verseny befejezésére sem volt képes, a harmadik gyorsaságin kényszerült idő előtti búcsúra. A nehéz körülmények azonban nem rettentették el a Korda Racing Subaru Impreza WRC-jével versenyző ifjabb Érdi Tibor – Penderik László párost, a magyar duó az abszolút negyedik és a WRC-k közti első helyen érkezett a célba.

Korda Balázs: - Egy nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. A napok óta tartó esőzésnek köszönhetően az egyébként kiváló vonalvezetésű pálya minősége annyira leromlott, hogy idehaza maximum egy tereprali futamnak adhatott volna otthont, ralit egész biztos nem rendeztek volna rajta. Tibi azonban ügyesen alkalmazkodott az extrém körülményekhez és a nyitó gyorsaságin az abszolút második idővel érkezett célba. A második gyorson sajnos elromlott a kormányváltó és beletelt néhány másodpercbe mire átkapcsolt kézi üzemmódra, az összetettben így egy picit visszacsúszott. A harmadik szakaszra még tovább romlott a pálya állapota, a fiúknak itt már 30 cm-es nyomban kellett végigevickélniük, az autóval azonban nem volt gond így csoportgyőzelmük sem forgott veszélybe. Az utolsó kör előtt a szervezők megszondáztatták a mezőny első 20 párosát, hogy vállalják e záró gyorsaságit, és mivel az eredmény döntetlen volt, a szervezők a folytatás mellett döntöttek. Köszönhetően annak, hogy mind a négy szakasz megrendezésre került, lehetőség nyílt a legrosszabb eredmény eldobására, ami minket kedvezőtlenül érintett, mivel a mínuszolásnak köszönhetően egy hajszállal lecsúsztunk a dobogóról.

- Bár a harmadik hely elúszott, az eredménnyel azt hiszem mindannyian elégedettek lehetünk. Ilyen pályán a WRC semmiképp nincs előnybe az N-es autókkal szemben, sőt! Öt WRC rajtolt el, komoly pilótákkal, ezek közül Tibi és a mi autónk bizonyult a leggyorsabb kombinációnak! Azt a Paolo Ciuffit sikerült legyőzni 14 másodperccel, aki jelenleg is élen áll a Raceday ponttáblázatán, és aki a célban elismerően gratulált Tibiéknek!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Innovariant Kft., Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing