Izgalmas brazilok

Február 11.
A szervezők csak jókat ígérnek, hiszen az ország először szerepel az IRC sorozat naptárában második fordulóként, így nem szeretnének csalódást okozni. A 29 éve Graciosa központú rally idén áttevődött Curitiba-ba, jelezvén az esemény egyre nagyobb jelentőségét.

"A versenyzők egy hagyományos, mégis új versenyen vehetnek részt március elején" - mondta el Marcos Marcola, a rendezvény egyik szervezője. "A szakaszok gyorsak és sok figyelmet igényelnek a versenyzőktől."

Marcola nem bízott semmit a véletlenre, nézőként az első futamra, a Monte Carlo Rallyra is ellátogatott. Elmondása szerint nagyon sok haszna volt ennek a kis túrának. "A szervezés szinte tökéletes volt. Az országomban én is szeretnék egy színvonalas, jó körülmények között zajló versenyt rendezni, bízva abban, hogy ez az első, de nem az utolsó lesz. Az autók is szemrevalóak, melyek nem fogják cserben hagyni a közönséget."

Az esemény március 5-én, csütörtökön veszi kezdetét egy rajt ceremóniával, mely Curitiba-ban kerül lebonyolításra - ezt követően pedig 235 versenykilométer megtétele vár a nevezőkre.

Lara