Garde Brazíliába készül

Február 10.
Toni Gardemeister izgatottan várja a brazil IRC futamot, és reméli, hogy a nézők egy látványos verseny szemtanúi lehetnek majd. Garde-t tavaly még a Rally Világbajnokságban láthattuk egy Suzuki volánja mögött, míg idén az IRC-ben a Monte Carlo Rally keretein belül debütálhatott egy Fiattal.

"Az emberek számára a szakaszokon minden adott egy jó versenyhez, ugyanis az élmezőny másodperceken belül autózik egymáshoz képest. Nekünk, pilótáknak a maximumon kell ilyenkor autóznunk, és egy kis hiba is több rontott helyezést is jelenthet. Örülök, hogy ebben a sorozatban autózhatok, ami, valljuk be, olcsóbb a wrc-hez képest, és egyre több kedvezőbb lehetőséget kínál."

A 33 éves finn versenyző bízik abban, hogy a márciusban megrendezésre kerülő dél-amerikai futamon az olasz Astra Racing Team egyik Puntojával rajthoz állhat. Az Astra Racing főnöke, a következőket mondta el: "Még nincsenek konkrétan lefixálva a dolgok, de tervezgetjük Toni brazil részvételét. Monte Carloban jól teljesített, nemhiába tartják számon a legjobb sofőrök között..."

Lara