Három kupával térhettünk haza

Február 10.
Ismét jól szerepeltünk külföldön, A8 kategória, A csoport 1. hely, illetve absz. 4.dik helyet szereztük meg a cseppet sem könnyűnek mondható rally sprinten.


fotó: ideimmagine

Szombaton, már a pályabejárás alkalmával láttuk, hogy nem lesz könnyű verseny, hiszen az egész pályából négyszer írtunk 100 méter egyenest, a többi csak kanyarból állt, illetve vissza fordítóból. A pályáról elmondható, hogy a San Remo Rallye VB-n szerepelt már ez a szakasz.

Rettentően szűk, egyik oldalt hegyoldal, másik oldalt szakadék éles kövekkel. Az időjárás sem volt igazán kedvező, hiszen a verseny előtt már 4 napja szakadt az eső, ami eláztatta a pályát, szombaton jégesővel halmozódott a rossz idő, és vasárnapra egy egész napos felhőszakadással záródott. A verseny végeztével, ragyogó napsütés lett. A vasárnapi nap érdekessége, hogy az előttem rajtoló két páros az én volt autóimmal indultak (Skoda Fabia WRC ill. Oktávia WRC-vel ). Az első körben minden rendben volt, óvatosan kezdtük.

Még is mi lepődtünk meg, hiszen abszolút 2.-dik helyen autóztunk. A második körben sajnos csak a mechanikus váltót használtuk, mert a rajt után csak egyet tudtunk váltani, az elektronikus lepke váltóval sajnos itt kb.12-15 mp-el mentünk rosszabbat saját magunkhoz képest !

Ekkor már láttuk, hogy valószínűleg eltörlik a 4.-dik gyorsot.

A harmadik gyorson, technikailag minden rendben volt, de a pálya már alkalmatlan volt versenyzésre, hiszen annyira ki volt járva az összes kanyar, hogy szinte végig sínautóztunk a kartervédőn csúszva.

A harmadik gyors után az abszolút 3.-dik helyen álltunk, a parkfermében megkérdezték az első 20 párostól, hogy töröljék e a 4.gyorsot, de 10-10 arányban a rendező úgy döntött, hogy megtartja. Az autón muszáj volt 2cm-t emelni, hogy a verseny végére maradjon valami a Subaru WRC.-ből.

Átvészeltük valahogy a 4.-dik gyorsot, de a pályám már patak folyt át hosszában, az átlagsebesség nem érte el a 60km/h sem. Az időnk ettől függetlenül jónak mondható volt.

A dobogóra absz. 3.-nak hívtak fel minket, az összetett időnk alapján, de mivel a versenyen csak a 3 legjobb időt értékelték így absz.4.-nek hoztak ki minket.

Köszönjük a Korda Team-nek a kiváló és precíz munkáját ill. a lehetőséget, hogy megmérethettük magunkat a jó nevű nemzetközi pilótákkal. Boldogok vagyunk az elképzeléseink az álmaink teljesülhettek.

Ifj. Érdi Tibor