Hanninen optimista

Február 4.
A Skoda Fabia Monte Carlo-i debütálása után a csapat egyik versenyzője, Juho Hanninen pozitívan tekint az idei év elkövetkezendő versenyeire, melyen a Fabia S2000-es rajthoz fog állni.

"Az igaz, hogy a murva eddig előnyösebb volt a számomra, de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyors leszek az autómmal a Monte-n" - nyilatkozta Juho. "Ezek után kíváncsian várom az igazi murvás utakat, ahol újból bizonyíthatnék ezzel az autóval."

A cseh márka a tervek szerint idén hat versenyen szeretne résztvenni, amelyeknek elsődleges célja a tesztelés, helyes beállítások minél pontosabb megtalálása.

"Az autó nagyon tetszik, ám próbálunk rájönni néhány apró kis fortélyokra, melyekkel elérhetnénk a megérdemelt helyezéseket. A sorozaton belül nagyon sok tehetséges versenyző küzd egymással, néha hajszálnyi különbségekkel - elég, ha csak ránézünk a szakaszgyőztesek neveire... A háttérmunkán az eredményeink biztosan nem fognak múlni, hiszen egy korrekt, és jól felkészült csapat segíti minden egyes kilométerünket.

A finn versenyző tavaly már győzelmet aratott az orosz futamon egy privát Peugeot volánja mögött, mely tovább motiválja őt arra, hogy idén is átélhesse az első helyen befutott pilóta ünneplését.

Lara