Érdiék Olaszországban melegítenek

Február 3.
Ifjabb Érdi Tibor és Penderik László vesz részt a Korda Racing Subaru Impreza WRC-jével a hétvégi Liburna Ronde Terra versenyen. Penderik Lacinál kérdezősködtünk a részletekről.

Szia Pölő! Az olasz versenyeken általában Erikkel szoktál rajthoz állni, most azonban ide is Érdi Tibit viszed magaddal.

- Az eredeti tervek szerint most is Erikkel álltunk volna rajthoz, Erik azonban családjával a szabadságát tölti, így adódott a lehetőség, hogy Tibivel ki tudunk menni.

Tavaly Erikkel mentél két versenyt a Raceday sorozaton, gondolom ez a verseny sem tér el sokban az első kettőtől.

- A Ronde versenyek lebonyolítása nagyban hasonlít egymásra, a helyszínek kivételévek tök ugyanaz. Maga a verseny két napot vesz el az életünkből, szombaton az átvételek és pályabejárás vár ránk, vasárnap pedig a 10 kilométeres murvás pálya, amit négyszer kell teljesíteni, gyorsonkénti szervizelési lehetőséggel.

Az ellenfelekről tudsz már valamit?

- Az előzetes hírek szerint lesz pár WRC-s ellenfelünk, az első forduló győztese, Paolo Ciuffi ezúttal egy 206-os Peugot-val áll rajthoz, a román bajnokságból ismerős Marco Tempesta a Prealpi Mastershow után ismét a Skoda Fabiát húzza elő, de ott lesz a Ronde Marche bronzérmese Tonino Marchetti (Ford Focus WRC) és Giovanni Galleni egy Skoda Octaviával. Úgy, hallom lesz pár Szuper 2000-es masina is, a pletykák szerint a korábbi nemzeti bajnok Paolo Andreucci is itt száll először harcba a 207-es Peugeot-val. Hétfőn volt a nevezési zárlat, így hamarosan többet is megtudunk.

Győzni mentek olaszba?

- A versenyt bemelegítésnek tekintjük, a hazai szezonkezdet előtt nagyon hasznos minden egyes versenykilométer. Az esélyekről nagyon nehéz bármit is mondani, Tibi számára ez egy teljesen új közeg lesz, az ellenfelekről túl sokat nem tudunk, igazából csak az első gyors után leszünk mi is okosabbak. De én azt hiszem mindenki azért adja versenyzésre a fejét, hogy a győzelemért harcoljon és mi sem feltett kézzel fogunk a rajthoz állni.

Az autó nem változik?

- Ezúttal is a Korda Racing 2003-as Subaru Impreza WRC-jével megyünk. Az autó a téli szünetben teljes felújításon esett át, ma délután a váltó is visszaérkezett Angliából, szóval minden készen áll, indulhatunk!

Köszönjük a válaszokat. Sok Sikert!