Sandellel és Szuper 2000-es Fabiával folytatja a Red Bull

Január 8.
A svédek reménysége, Patrik Sandell váltja az N csoportos világbajnok Andreas Aignert a Red Bull PWRC-s csapatánál.

Nem marad távol az N csoportos Világbajnokság küzdelmeitől a Red Bull Rally csapata, miután 2008-ban Andreas Aignerrel sikerült megszerezni a világbajnoki címet, az idei szezonban, kissé átalakulva, de újfent harcba szállnak a bajnoki cím megtartásért. A csapat műszaki hátterét továbbra is az osztrák Raimund Baumschlager neve által fémjelzett BRR biztosítja, a csapat azonban Aignerrel együtt elköszön az N csoportos Mitsubishitől, és a Skoda gyári hátterével felvértezve egy vadonatúj Szuper 2000-es Fabiával szállnak harcba. Az autó fedélzetén egy svéd páros, a tavalyi pontvadászat negyedik helyezettje, Patrik Sandell és Emil Axelsson foglalhatnak helyek.

"Igazán nagy megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek a Red Bull Rally csapatának. A világbajnoki címmel szeretném meghálálni a hatalmas bizalmat, melyet belém fektettek.”- nyilatkozta boldogan Sandell.

"Örülök, hogy az egyik legjobb pilótát köszönthetem csapatunknál.” - reflektált a csapatvezető, Raimund Baumschlager.” Nincs kétségem a felől, hogy Patrik a világbajnoki cím egyik nagy esélyese, ezért az idei évben nem is lehet más célunk, mint megvédeni a 2008-ban megszerzett trófeát."

A Red Bull Rally Team az idei évben az ausztrál és az argentin futam kivételével valamennyi (Norvégia, Cirprus, Portugália, Olaszország, Görögország, Nagy-Britannia) N csoportos világbajnoki futamon rajthoz áll.

Fri