Megkóstolta a dűnéket a Qualisport

Január 6.
Africa Race
2008. december 28. - 2009. január 11.
Marseille - Dakar, 7. szakasz

Nehéz napja volt a Qualisport kamionos legénységének az Africa Race 7. szakaszán, amikor a sivatagi terepralis viadal mezőnye az utolsó marokkói etapot teljesítette. Laayoune és Boulanouar között rövid, 182 kilométeres gyorsasági szakasz várt a versenyzőkre, az összekötő viszont maratoni volt: az első mauritániai állomásig 717 kilométert kellett megtenni.

A Kovács Miklós - Tóth Tamás - Czeglédi Péter trió a bíztató hétfői teljesítmény után 4. idővel búcsúzott Marokkótól. A sárga Scaniával versenyző magyarok 21 perc 14 másodperccel kaptak ki a nap legjobbjának bizonyuló kamionos legendától, az Ivecójával 2 óra és 45 másodperces időt produkáló Jan de Rooy-tól. A 2. helyen a DAF-os Hans Bekx végzett 13 perc 58 másodperces hátránnyal, míg a 3. helyre az Unimoggal induló Giacomo Vismara iratkozott fel, aki 17 perc 30 másodperccel kapott ki a hollandtól.

Szakaszgyőzelmével de Rooy átvette a vezetést az összetettben, a holland klasszis 26 óra 31 perc 21 másodperces idővel áll az élen. Bekx 4 perc 2 másodperces hátránnyal kényszerült a második helyre, míg a Qualisport tovább (rzi 3. helyét: Kovács Miklósék 1 óra 23 perc 48 másodperccel vannak lemaradva az éllovastól. A 4. helyen állomásozó Vismara 1 óra 52 perc 53 másodperccel követi de Rooyékat.

Kovács Miklós pilóta:
- Ma egy rövid szakasz erejéig megízlelhettük, hogy mi vár majd ránk Mauritánia legendás dEnéin, ráadásul a szakasz elején belekóstoltunk abba is, hogy milyen a sivatagi esőzés. Sajnos egyszer előkerültek az ásók is, ami miatt veszítettünk némi időt. A mai szakaszon voltak gyors részek, ott nem volt semmiféle problémánk. Miután kiléptünk Marokkóból, láttuk, hogy elakadt a de Rooy-csapat szervizkamionja, így segítettünk nekik. A következő néhány nap rendkívül nehéznek ígérkezik, de megteszünk minden tőlünk telhetőt.

Qualisport