2 másodperccel De Rooy mögött

Január 6.
Africa Race
2008. december 28. - 2009. január 11.
Marseille - Dakar, 6. szakasz

Nagyot kamionozott a Qualisport istálló triója az Africa Race 6.szakaszán, amikor a karavánnak Agadirból Laayoune-ba kellettátszáguldania.

A Kovács Miklós - Tóth Tamás - Czeglédi Péter hármas kategóriájában a 2. legjobb időt érte el a sárga Scaniával: a verseny egyetlen magyar különítménye 3 óra 47 perc alatt teljesítette a 335 kilométeres gyorsasági szakaszt, s hajszállal, mindössze 2 másodperccel kaptak ki a fő esélyestől, az Ivecóval versenyző Jan de Rooy-tól.

Kovácsék hat nap után továbbra is a 3. helyet birtokolják az összetettben. A DAF-os Hans Bekx 24 óra 16 perc és 38 másodperces idővel vezet, De Rooy hátránya 9 perc 56 másodperc, míg a magyarok 1 óra 12 perc 30 másodperccel vannak lemaradva. A 4. helyen állomásozó Giacomo Vismara Unimogjának 3 óra 45 perc 19 másodperc a lemaradása.

Jó szereplésével a Qualisport egyre nagyobb népszerűséget vív ki magának: az agadiri bivouac-ban a Scania volt az egyik legnagyobb látványosság, s a külföldi tudósítók is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a magyar különítmény iránt.

Kovács Miklós pilóta:
- Végre ismét jó a kamion, legalább olyan jól ment, mint az első napon, amikor elsők lettünk. Hajszálnyival kaptunk ki, de jól ismerjük ellenfelünk erejét és tapasztalatát, így nagyon örülünk a második helynek.

Czeglédi Péter navigátor:
- Holnap egy rövid szakasz erejéig ismét megízlelhetjük a dűnéket Mauritánia előtt. Bár a verseny kemény, navigációs szempontból eddig jól alakulnak a dolgaink. A csapat egyre jobban összeérik, törekszünk arra, hogy továbbra is a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk.

Qualisport