Junior M2-es csapatot indít a Citroen

December 29.
Conrad Rautenbach, Jevgenyij Novikov, Sebastien Ogier és Chris Atkinson már biztosan lehetőséget kap a Citroen M2-es csapatában.

A Citroen eddig a fenti négy nevet hozta nyilvánosságra, ám a csapatvezetés nem tartja kizártnak, hogy ez a létszám tovább is bővülhet, ami biztos, egy versenyen egyszerre akár négy autót is harcba küldhetnek. A második Citroenes évét kezdő Conrad Rautenbach a szezon mind a 12 versenyén rajthoz áll sőt, hogy kellőképp ráhangolódjon az ír szezonnyitóra, benevezett a két héttel korábban megrendezésre kerülő Galway International Rallyra is.

Norvégiában mutatkozik be a csapat színeiben az oroszok legnagyobb tehetségeként számon tartott Jevgenyij Novikov, aki további hét európai futamon kíséri el Rautenbachot. Mivel Oroszországban nem rendeznek aszfalton versenyeket, a 20 éves orosz pilóta arról is beszámolt, hogy tapasztalat szerzés céljából egy N csoportos autóval 3-5 cseh bajnoki futamon is rajthoz szeretne állni.

A Junior világbajnoki cím védője, Sebastien Ogier Wales-i bemutatkozása után jövőre hat világbajnoki futamon vehet részt WRC-vel, arról egyelőre nincs hír, hogy Ogier ezzel párhuzamosan a kétkerekes közt is folytatná pályafutását.

A Subaru távozásával sem marad autó nélkül Chris Atkinson, legalábbis az Ír Rallyra biztosan nem, mivel erre az egy futamra a Citroen rendelkezésére bocsájt egy C4 WRC-t. A megállapodás egyelőre erre az egy versenyre szól, de a felek nem győzik hangsúlyozni, hogy erősen tervezik a közös jövőt, a madarak Atkinson esetében összesen nyolc világbajnoki futamról csiripelnek.

Fri