yf

 

Kazár negyedik Szilveszter Rali győzelmére készül

December 23.
Pályafutása legsikeresebb versenyére, a Szilveszter Ralira készül Kazár Miklós és navigátora, Dallos Ferenc. Kazár az elmúlt négy évben háromszor nyerte meg a versenyt, 2005-ben még quaddal, a következő két évben pedig egy Mitsubishi volánja mögött ülve. Az idén nem titkolt szándéka, hogy a negyedik trófeáját is begyűjtse.

Kazár Miklós: - Nagyon szeretem a Szilveszter Ralit. Közel van Budapesthez, ezért mindig sok a néző, mindenki felszabadultan versenyez, és a hangulat is igazi szilveszteri.

- Eddig háromszor sikerült megnyernem a versenyt. Tavaly közbecsúszott egy kis hiba. Spicivel (Spitzmüller Csaba) ugyanazt az autót használtuk, mert az övé nem készült el a versenyre. Gyorsan kellett váltanunk és nem volt idő a kocsi rendes átvizsgálására, a fékek elkoptak, én pedig túlságosan is versenyezni akartam Spicivel, és kicsúsztam. Az idén Spici nem indul, így ilyen veszély nem fenyeget.

- A verseny nehézsége lesz, hogy nem nagyon lehet tudni, száraz, vizes, havas vagy jeges lesz-e a pálya. Ha nem is lesz hó, akkor is várható, hogy reggel még jég lesz az úton. Minden időjárási viszonyra lesz gumink, úgyhogy ezen nem múlik.

- Mivel abszolútban a licences versenyzőket nem értékelik, csak egy célunk lehet, megnyerni a versenyt. Szeretnénk gyorsan menni, de szerintem, ahol sok néző lesz, ott a kéziféket is meg fogom húzni.

- Szombaton lesz egy tesztünk, ahol Spicivel közösen állítjuk be az autót. A többi már Dallos Ferivel, rajtunk múlik.

Hell Racing