yf

 

Nem kellett nézni az időket

December 17.
Új navigátorral vágott neki az év végi szórakozásnak Janzer György, aki alig egy héttel korábban még Franciaországban aszfalton rótta a kilométereket. A Mikulás rali azonban a Berg Autósport Egyesület vezetőjének egyik kedvence, így az idő rövidsége sem akadályozta meg, hogy elinduljon.

Janzer György: "2007-ben nagyon keveset sikerült mennünk ezen a futamon, így idén nem volt kérdés, hogy újra megpróbáljuk-e. Tavaly az első szakaszon, nagyjából egy kilométer után kiestünk, tehát most nagy elánnal vágtunk neki. Sikerült tesztelnünk 15 kilométert, és Markovics Gyuri segítségével azt gondolom igen jó futómű beállításokat találtunk. Sárban teszteltünk, ami azért is volt fontos, mert másnap is abban mentünk és mert ott jött ki igazán az összkerék meghajtású autók előnye. A kocsi már a teszten kellemes benyomást tett rám, hiszen a motorja a váltója és a futóműve is rendben volt. Másnap azonban elkövettünk egy kezdő és amatőr hibát. Én a Renault-val mindig a szervizparkban állítok guminyomást, és ez alkalommal nem ellenőriztük reggel a gumikat. Az új abroncsokat a szereléskor azonban 2,5 bar-os nyomásra állították, így 7 tizeddel magasabb szinten mentünk az első két szakaszon. A kocsi olyan volt, mintha vas kerekeken menne, irányíthatatlan. A harmadik gyorsaságira vettük észre a gondot és azt nagyon élveztük is. A második kör első szakaszán azonban leszakadt két szelep, és kénytelenek voltunk kiállni. Sajnálom, hogy megint nem sikerült célba érni, de azt gondolom jövőre újra meg fogom próbálni, hiszen ilyekor van lehetőség kipróbálni egy négykerekes kocsit, ami nagyon nagy élmény. Új navigátorral mentem most, és Veres Gáborral jól összeillettünk. Végre nem kellett nézni az időket, hiszen ez egy buliverseny, úgyhogy itt leszek jövőre is, és akkor meg fogom nézni a guminyomást is!”

Köszönet támogatóinknak: Euro Mobil Kft., Shell Hungary ZRT., 3M Hungária Kft., www.gumibolt.hu, Bahuba Kft. Nonstop gumiszerviz, Marsall Étterem

Berg Autósport Egyesület